Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

12. toukokuuta 2012

Super-reippaan mahtiponin rallittelulenkki!



Video on kovin laadukas, siitä on kiittäminen mun kännykkää :--D

Kävin ajamassa Selssin tänään, musta tuntuu etten oo piiitkään aikaan sitä ajanut. Poni oli heti alusta asti tosi pirteen olonen, ja hengitys kulki hyvin, kiitos sateisten viimepäivien :--) jotain hyötyä siitä, että sataa!

Alkuun harjailin ponin superhyvin, että toi sen megakarva joskus lähtisi pois, ja siis ennen kesäkuun puoltaväliä... Tä kun alotti ton karvan tiputtamisen jotenkin hirmu myöhään, siis sillein kunnolla. Pari karvaa tippuili jo joskus tammikuussa, mutta nyt sitten vasta sitä irtoo ihan kunnolla. Myöhässä tai jotain?

Koska oli vähän sateinen ilma + tuli kunnon tuulenpuuskia, niin mä varustaiduin lenkille kahen fleecepeiton kanssa, ja Selssin sadeloimi oli harteilla köytettynä. Oltiin varmaan kivan näkönen parivaljakko :--D voin vaan kuvitella.
Juokstutusraipan otin kanssa mukaan, tosi harvoin kannan raippaa ajolenkeillä mukana, enkä ees oikeestaan tiiä, et miks sen nyt nappasin mukaan. Turhaako? Kyllä, koska Selssillä sille ei ole edes oikeestaan tarvetta.

Käytiin simmonen sopivan pitkä lenkki (varmaan jotain 4-5km) ja oli kiva mennä pitkästä aikaa kunnon lenkkiä, ettei tarvi kääntyä jossain kohtaa takasin. Eikä Selssikään yrittäny kääntyä kertaakaan kotiinpäin, vaikka tiellä välillä olikin tosi pelottavia asioita, kertaalleen juoksi yks rusakko tien yli ja sitten poni kyttäili jotain vihreitä miehiä.

Läskipallo oli tosi reipas koko lenkin ajan, ennees voinu kuvitella mitään rauhallista laukkaa, vaan toi paineli menemään tosi innokkaasti, ja ravaskin tosi reippaasti! Yskikin vaan pari kertaa, mut kröhi kyllä vähäsen.
Kotiinpäin tarjos kokoajan ite ravia tai laukkaa, ja mä annoin sen sitten painella, kerrankin kun poni on ite menossa :---) mahtiponi <3

Lenkkiin meni 1h 10min, ja Selssi hikistyikin vähän. Kotona sitten odottikin yli-innokas alle vuoden ikänen Landseer uros Epe, joka on Selssin ylin ystävä, harmi ettei Selssi tunne samoin koiraa kohtaan :--D Epe juoksi ilosesti vastaan ja poni oli heti hampaat irvessä. Yritti koira hypätä kärryjenkin kyytiin.
Ponilta valjaat pois, pikanen harjaus + kavioiden kattominen, ja eikun poni pihan puolelle tarhaan vähän syömään vihreetä. Selssin ego koki taas kovan kolauksen, kun Epe yritti sitä astua. Taas. Mut kerrankin Selssi anto takas ja pukitteli kun yks roikkuu selän päällä :----D

Ei kommentteja

Lähetä kommentti