Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

25. toukokuuta 2012

Selssin rääkkisuunnitelmia

Ekat 3vko, ihan rentoa ettenkö sanois!


Sain tänään käsiini kesätyön ekan 6vkon työlistat, ja niistä neljässä Selssi on mukana pyörimässä, joten voitte kuvitella, paljonko mä olen sumplinut pääni sisällä ponin vapaapäivien, aamu- ja iltaliikutuksen, sekä tallivuorojen (+ ratsastustunnin) kanssa :---D paljon!!

Selssihän tulee siis Liinun ja Ponin tallille kuukaudeksi 2.6 alkaen mulle teholiikutukseen, poni oli samalla tallilla viime kesänä vaivaiset kaks viikkoa, mut nyt sitten tuplat. Ja liikutus tapahtuu sen kaks kertaa päivässä, aamulla joskus 8-11 maissa (miksei seitsemänkin, ompahan vilposempaa!), ja illalla sitten joskus aikasintaan 8 maissa, mutta itekun pääsen iltavuorosta joko 20.30 tai 21.00, niin liikutus menee siis luultavasti sinne yheksän jälkeen.
Ponin ruokavaliokin saa vähän muutoksia, kun rupeen antamaan Selssille raakaa valkosipulia, ja ehkä kanssa raakaa inkivääriä. Viimekesänä syötin tuolle timjamia, pistin puoleen litraan lämmintä vettä ööh. vissiin 2rkl kuivattua timjamia, ja sitten sekotin sen ponin ruokaan. Sillä kun oli sillon vielä ruokaa, jota piti turvottaa, nykystä ruokaa ei tarvi, voi kyllä. Selssi kyllä tykkäs tosta timjami vedestä ihan muutenkin.
Sen suurempaa parannusta puhkuriin en timjamin käytöstä nähnyt, joten saa nähä, annanko sitä tänä kesänä sille ollenkaan, kai sitä voi heittää sinne ruuan sekaan. Jos tosta valkosipulista ois eniten hyötyä, inkivääristä nyt en oo varma, että rupeenko sitä edes antamaan.

Täytyy rueta sumplimaan, että miten saa ponin liikutukset järjestettyä, pitää puhua Jennan kanssa miten se jaksaa polkea tallille ja pistää varmaan tallin ilmotustaululle kyselyä, että oisko joku innokas tulemaan liikuttamaan poni aamulla :--D itse kyllä pystyn hoitamaan iltaliikutuksen, mutta toi aamuliikutus on vähän huono, vaikka menisinkin iltavuoroon (joko 12.30 tai 13.00) kun en tykkää toimia kiireessä ja mulla menee tallilla aina 958h, ja sitten pitäs keretä käymään suihkussa kun en töihin (= vanhainkotiin) viitti hevosenhajusena mennä kuitenkaan :--D

Ei kommentteja

Lähetä kommentti