Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

5. toukokuuta 2012

Mätsärikuulumiset

Pakko ekaksi sanoa, että oon kyllä tyytyväinen tähän reissuun, vaikkakin mulla on musta silmä ja kipeät jalat ja oon superväsynyt! :--D











Tänään oli siis Melexin, Selssin ja Ponin mätsärit, kaikki kolme menivät eri luokkiin, joten ei ollut vaaraa joutua pareiksi. Selssi oli poneissa, Melex hevosissa ja Poni nuorissa (0-3v).
Melexiä ja Selssiä lähdettiin hakemaan 8 aikaan aamulla, Poni tuli myöhemmin omistajansa kanssa, joka tämän esittikin. Minä siis esitin Melexin, ja kaverini Selssin.

Pojat (Melex ja Selssi siis) menivät tosi kivasti suoraan koppiin, noitten kanssa on kiva matkustaa kun ovat niiiin helppoja kuljetettavia (kop kop).
Melexille kun pistin trailerissa suitsia päähän, niin se nosti päänsä tosi nopeasti ylös, löi sen ensin johonkin ja sitten mun silmäkulmaan, jonka seurauksena nyt mun oikea yläluomi on turvoksissa ja kivan värinen. Kävin kansiliasta kysymässä kylmäpussia, muttei siellä ollut, joten piti tyytyä puoliksi jäätyneeseen lihapiirakkapakettiin :------D

Selssi pääsi siis ensimmäisenä näistä kolmesta juoksentelemaan, tuloksena oli sin ei sij. ja parina oli joku superhieno tammuska, joka taisi jotenkin pärjätäkin.
Poni oli tässä vaiheessa vielä kiltisti, ei yrittänyt kauheasti purra tai mitään, mutta sitten se kyllästyi ja rupesi pureskelemaan kaikkea. Ponikehän jälkeen Selssi pääsikin sitten traileriin syömään heiniä.





Selssin arvostelu:
Tyyppi: Hyvänpuoleiset tyypit
Runko: Vankka pitkähkö runko. Vahva kaula. Piirteetön säkä.
Jalat: Suorahkot jalat.
Liikkeet: Suorat, ahtaanlaiset käyntiliikkeet. Pieni ravi.



Melexin parina oli törkeän hieno tinker ori, joten lopputulokset voittekin jo arvata, Melexkin sai siis sinisen, mutta totesin vain, että oli kiva hävitä noin hienolle :--D tämä tinkerori olikin sitten hevosten luokkavoittaja.

Meille sanottiin, että kaksi muuta seniori-ikäistä oli peruuttanut osallistumisensa jalkaongelmien vuoksi, ja olivat kuulemma toivoneet, että me sitten edes tultaisiin :--D Melexhän siis oli ainut yli 18v heppanen tuolla, ja ruunahan täytti tänään 25v! :--)


















Oli siis sekin aika selviö, että me saataisiin se senioripalkinto, jota me itseasiassa mentiin hakemaan, ja jota ollaan metsästetty kaikista mätsäreistä joissa ollaan Melexin kanssa kierretty. Mutta nyt sitten vihdoin!

Melexin arvostelu:
Tyyppi: Hyvänpuoleiset tyypit.
Runko: Pitkä avorunko. Hyvä säkä. Hieman köyry lanne. Lyhyt lautanen.
Jalat: Etujalat melko hyväasentoiset. Takajalat länkisääriset.
Liikkeet: Ahtaanlaiset länkisääriset käyntiliikkeet. Rennot suorahkot raviliikkeet.
Muuta: Ikäisekseen pirteä ja hyvin liikkuva.



 


















Ponin esitti siis tämän omistaja, ja ruuna olikin heti toisessa parissa, joten me päätettiin jäädä sitten vielä siksi aikaa kattomaan.
Ruunan parina oli joku ratsuponiori, olisko se ollut vasta vuoden ikänen. Sininen meni sille, ja punanen tuli Ponille!








Ponista olivat jotkut sanoneet, että on kuulemma raviponi ainesta, että eikun sitten heti huomenna hiittaamaan pitkin hiekkateitä! :---D






























ps. pahoittelen kökköä kuvalaatua

3 kommenttia

  1. taijatte saada Ponille vielä ravikilpailuoikeudenkin kun isä ja emä oli samalla omistajalla sillon kun varsa synty,muutenhan tää ei kaippa sais kun Ressua ei oltu kantakirjattu...että ei kun reenaamaan vaa ja radoille;)

    VastaaPoista
  2. aijaa :---D kattoo jos tohon sais vähän lisää vauhtia, vähän laiskanpulskea toi on ajaa, tosin sillonkun kaveri on mukana (= ihminen :D) niin lähti heti tämän perään, että voi olla reippaampi kaverinkin kanssa.
    se oli hyvä kun Poni tuli trailesta ulos niin vinopino pikkutyttöjä oli heti kyttäämässä sitä :--D eikä ihme, niin sulonen se on! :3

    VastaaPoista
  3. Suloisia poneja ja kiva blogi :)

    VastaaPoista