Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

14. huhtikuuta 2012

Puutarhan Basilica

Mun sisäinen poni-ihminen kiljuu riemusta nyt, koska uusi hoitoponi, ja nimenomaan poni ja jonka nimi on vielä Poni!
Ai että, aivan ihana otus! :D

Hän on siis Puutarhan Basilica, eli Poni. Poni on 8.5.2009 syntynyt nuori shetlanninponi ruuna, joka tuli eilen Liinun omistajahallitsijalle kärry- ja talutusratsastusponiksi.
Poni vaikuttaa fiksulta nuorelta, joka on kokoajan menossa, ja vähän pitää tottakai yrittää taluttaessa kokeilla, että pysyykö se riimunaru siinä taluttajan kädessä vai ei, esimerkiksi vähän hyppimällä pystyyn ja muutenkin sähläämällä. Ei kuitenkaan kauheasti temppuile, onneksi :--)

Tällä on jo kärrytelty, ja entisen omistajan mukaan toiminut siinä heti alusta asti oikein mainiosti. Vauhtia tästä ei kyllä puutu, poni rallitteli ihan reippahasti kenttää ympäri, toki välillä piti jäädä haistelemaan ja ihmettelemään viereisessä tarhassa olevia suomenhevosneitoja ;-)


Kummempia en tämän kanssa tänään tehnyt, pyörähdettiin tallissa pariin kertaan, joista toistella nosteltiin vähän jalkoja, ei sen kummempia. Kentällä sai olla siis vapaana ja juoksennella, antaa ponin tutustua kunnolla :--) käveltiin kanssa hetki niin, että poni oli kiinni, ja aina kun jotain sähläsi (hyppi pystyyn tms) niin pistin peruuttamaan pari askelta. Entinen omistaja kanssa kertonut, että tää tykkää kauheesti kaikesta maastatyöskentelystä, agilitystä jne. Pitää siis suunnitella joku agirata tälle!

Alla/sivulla/ylhäällä vielä tämänpäiväisiä kuvia, pahoittelut parin laadusta ja ainakin yhden rajauksesta :--D (haluan pidemmän putken jossa on parempi valovoima!!! kiitos joulupukki)


Rajaus :c



Laatu :c


5 kommenttia

  1. munkin sisäinen pieni ponitytön (lähes olematon) osanen kiljuu riemusta, ääks miten söpö toinen voikaan olla! innolla odotan jatkoa, muistakkin kuvailla tätä otusta paljon ;)

    VastaaPoista
  2. se on ihan järjettömän sulonen :D kui voikaan olla.
    en usko tämän otuksen kuvaamisen olevan ongelma (; kiitos kommentista!

    VastaaPoista
  3. Ihana poni! :)

    http://tiinajahevoset.blogspot.com

    VastaaPoista
  4. voi kun pojasta on tullut iso :) on siinä kyllä samaa näköö kun isässään,joka on siis on meillä ollut vuodesta 2009 :)Ja tän emäkin on mun entinen hoitoponi !=))

    VastaaPoista
  5. ooo vanhoja tuttuja! :D siistiä.
    kyyläilin sukupostista tän isän kuvia, ja oli kyllä samaa näköä :--)

    VastaaPoista