Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

15. huhtikuuta 2012

Maastakäsittelysunnuntai

Ilonan kanssa oli tänään hevostaitokurssi lähitallilla. Sieltä ei nyt ole yhtään kuvaa, koittakaa taas kestää :D
Kurssi kesti sen viisi tuntia, josta n. 20minuuttia oltiin Ilonan kanssa picaderossa, muuten oli pelkkää teoriaa, ja muiden ihmisten suoritusten katsomista... Vähän jäi kyllä huono maku suuhun, mutta tommostahan se aina on, kun on jonkun verran ihmisiä, niin ei kerkiä yhteen keskittyä niin paljoa.. Harmittaa silti!
Parit hyvät vinkit saatiin, ja huomasin ettei Ilona hyppää päälle, vaikka sitä käskee kunnolla, tätä kun jännitän varmaan jokaisen hevosen kanssa :D tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.

Poikkeuksellisesti kävin tänään Melexin ja Selssin tallilla, kun omistaja lähti ulkomaille pariksi päiväksi, niin hän hoiti eilen tallin, ja mä lupasin siirtää oman lauantain tallin sunnuntaihin. Talli kuitenkin oli jo siivottu kun sinne menin, joten pääsin helpolla :--D

Melexin harjailin superhyvin, karvaa lähti järjetön kasa, tämä kun on nyt vasta ruennut irrottamaan karva.. Selssikään ei hirveästi vielä pudota, se varmaan juoksee sitten 5.5. mätsärikehässä talviturkki päällä :D jes!

Pistin Melexille halvan tyyliin 3e huonon naruriimun päähän, ja lähettiin kävelemään pieni maastolenkki, ihan talutten siis. Pari lyhyttä ravipätkää sen verran mitä mun kunto anto periksi, kun tää kiitää vieressä ihan rentoa ravia ja menisi mieluusti kovempaa :D

Pitkästä aikaa tehtiin parit talutusharjoitukset, ne kun tänään palasi hyvin mieleen tuolla kurssilla.
Kokeiltiin kanssa ekaa kertaa cordeota maastossa (maastakäsin), ja ei jestas miten hyvin vanhus kuunteli sitä! Pysähty tosi kivasti, ja peruutti vielä kivemmin :--) jotain tehnyt siis oikein kun tää kuuntelee sitä!












Selssi hengitti aika raskaasti, joten sen vaan harjailin ja vuolin vähän kavioita, lukuunottamatta sitä sen pukinkaviota.





















Ilona kun vietiin takaisin tallille, niin Ponin omistaja kertoi että se oli saanut turpaansa (Poni siis, ei omistaja) toiselta hevoselta, ja siltä oli lähtenyt pari alaetuhammasta. Kiva kun toinen ollut vasta pari päivää tallilla ja nyt jo naama veressä :D onneksi ne oli ollut vaan maitohampuja, niin ei käynyt sen pahemmin!

2 kommenttia