Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

5. huhtikuuta 2012

Picaderoilua + lännenratsastusta!

Eilen keskiviikkona kokeilin nuorta Suomenhevostammaa Ilonaa picaderossa, koska tamman kanssa olen menossa 15.4 hevostaitokurssille läheiselle tallille. Aluksi oli tarkoitus mennä Väinön kanssa, muttakun ruuna myytiin, niin ei sitten oikein voi :--D tämän jälkeen oli tarkoitus mennä Melexin kanssa sinne, muttakun mulle tarjottiin Ilonaa, niin aattelin että miksei, kun Ilonan kanssa kuitenkin saan enemmän harjoitusta, Melex kun on niin nössykkä joka ei sano mitään mihinkään ja toimii pienellä paineella, niin Ilonan kanssa tulee ehkä enemmän haastetta, ja näin opin sitten enemmän itsekin :--)


Tehtiin Ilonan toisen omistajan kanssa picadero kentälle, vähän pienempi kuin normaalisti, 16x16m. Ja oli ihan sopivan kokoinen tälle tammuskalle! :--)

Aloitettiin tietenkin ihan käynnillä, omistajan varoituksista päätellen odotin että saan ainakin viisi kertaa kavioista, mutta ei, tamma kuunteli tosi kivasti painetta eikä sanonut vastaväitteitä oikein mihinkään.
Aluksi ei oikein olisi kiinnostunut musta, mutta pikkuhiljaa rupesikin kuuntelemaan oikein kivasti, toimi pienellä paineella jne. :--)


Tehtiin jo käynnissä muutamia suunnanvaihdoksia, ja aiettä kun Ilona kääntyili helposti ja pysähtyi kun paine meni vähänkin eteenpäin! (:
Suunnanvaihdos, tosin kyllä jo ravissa

Raviin siirtymiset olivat aluksi vähän tahmeita, mutta moonella toistolla siirtymisetkin rupesivat tulemaan kivasti ja pienellä paineella.

Luokse kutsumista

Oltiin picaderossa pyörimässä joku puolisen tuntia, loppuakohden Ilona rupes heittämään takapuolta kohti kun pyysi jotain, ja oli muutenkin korvat jo vähän luimussa, ja kun sain tamman ravaaman tietyn kulman ohi, ja vielä tulemaan luokse kun kutsuin (kyykyssä), niin ajattelin että siihen oli sitten hyvä lopettaa.
Oli kyllä kiva kokeilla uutta hevosta, ja kiva päästä sinne kurssille oppimaan uutta! :--)




Eilen kanssa juoksutin Liinun liinassa ihan nopeasti, ja yhden Suomenhevosruunan juoksutin kentällä vapaana.


Tänään olinkin sitten viikon tauon jälkeen (viimeviikolla tuli yksi kouluhomma eteen, joka oli vähän pakko saada tehtyä) lännenratsastustunnilla. Heti alkutunnista pidin pääni suunnan suhteen, tein pysähdyksiä ja peruutuksia, että sain hevosen hyvin kuulolle, ja avut läpi.
Kyseinen hevonen on vähän laiska ja kun omistaja on ollut kipeä, niin ei ole päässyt selkään, joten testaili aika reippaasti että ootko tosissas. Pistettiin mulle sitten rullat jalkoihin, ja sekin riitti hevoselle että avut meni paremmin läpi, eikä rullat edes koskeneet mahaan.
Tehtiin porttiharjoituksia, puomiharjoituksia, suoraan peruuttamista ja lopuksi mentiin tötteröiden läpi ravissa, tarkkuusjuttuja! :--) mun piti alottaa tötskäjuttu pari kertaa alusta kun menin sekasin että mitkä oon mennyt ja mitkä vielä menemättä :--D dementia iskee...

Pääsiäiseksi lähenkin Helsinkiin, joten tulee pieni poniton loma, ja jolloin ei kanssa tule postauksia.
Hyvät pääsiäiset kaikille lukijoille! :--)

Ei kommentteja

Lähetä kommentti