Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

5. heinäkuuta 2013

Vanhoja päiväkirjamerkintöjä ja muuta mu... turhaa

Käväisin tänään Valpperissa viikon tauon jälkeen, kun töistä pääsin jo kello 13.15. Pitäisi pikkuhiljaa suunnitella nukkumaan menoa, olen aina ihan tööt aamuvuorojen jälkeen, ja kun neljä seuraavaa päivää olen aamuvuorossa töissä. Viikonlopun piti olla vapaa, mutta suostuin lähteä kotihoitoon sijaistamaan viikonlopuksi. Tulee sitten 9 työpäivän putki tälleen heti mukavasti ekalla viikolla! Noo, oma päätös ni minkäs teet. Sain tänään muuten varmuuden, että saan tuolta vanhainkodista yhden äitiyslomasijaisuuden, eli töitä mulla on varmasti ensi vuoden elokuuhun asti! Voi olla pidempäänkin, riippuu nyt, kauanko tämä ihminen on vauvalomalla :-)

Joo mutta jos Valpperiin takaisin, myrkytin hevoset alkajaisiksi kun koko lauma oli katoksessa seisomassa kun paarmoja oli taas noin miljoona. Ässä kävi välillä syömässä ja juoksi sitten kauheata vauhtia takaisin katokseen. Kävin myös ajamassa Melexin, ruuna on päiväkirjan mukaan viimeksi käynyt lenkillä kesäkuun 17. päivä, joten lenkki tuli ihan tarpeeseen! Pappa oli kyllä reippaasti menossakin, rentoa ravia pitkät pätkät mennessä ja reipasta ravia tullessa :-)

Just ottanu hiekkakylvyn suihkunraikkaana! Huomatkaa laamaileva Ässä katoksessa :-D
Vietin laitumen puolella hyvän tovin kun yritin saada Safista edustavia kuvia. Vielä mitä, tamma seurasi minua koko ajan, joten kuvaaminen ei onnistunut joko sen takia, tai sitten kun olin tarpeeksi kaukana tammasta, oli turpa tiukasti maassa kiinni. Eikä auttanut vaikka pidin ties minkälaisia ääniä, täytyy oikeasti ladata se hevosen hirnunta ääni kännykkään niin jos sitten! :-D


Safi pelästyi kerran asiaa x jota en itse ensin nähnyt, tuli juoksujalkaa luokseni ja oli pikkasen pörheenä, mutta lähti mukaani vapaana kuitenkin takaisin aidan luo katsomaan, että mikä siellä oli niin pelottavaa. Aluksi ei näkynyt mitään, mutta jonkun ajan päästä pellolla seisoi peura. Hevoset eivät edes huomanneet kun yritin viittoa sinne suuntaan, peuraparka lähti vain hirveetä kyytiä toiseen suuntaan. Sinne meni sekin apuväline että olisi saanut hevosista hyviä kuvia!

Pelottava peura! Samalla pellolla jossa Safi pari viikkoa sitten rallitteli villinä ja vapaana.
Hevosten kuvailujen jälkeen nappasin päiväkirjat ja rupesin lueskelemaan niitä. Melexillä ja Selssillä nämä mun tekemät päiväkirjat on ollut käytössä viime vuoden kesäkuusta asti, Safilla jostain helmikuusta. Kuvailin teille parit kirjoitukset Melexin ja Safin päiväkirjoista, voin kuvailla myöhemmin myös Selssin ja Ponin päiväkirjoja. Ponilla siis samanlainen pk kuin mitä Valpperin jengillä, paitsi että Ponin pk oli myös Liinun pk jonnin aikaa.

Kirjoitan kuvien tekstit vielä kuvien alle, ihan vaik siksi, että ette saa mun harakanvarpaista selvää ;-)

Päiväkirjojen kannet
11.9.12 tiistai Melex
Lavamäenkylätalon lenkki (18km) 2h 35min Katjan ja Nossen kans. Paaaaaljon käyntiä, parit ravit ja laukat, käytii sänkkärilläkin. Leppäojantiel kotiinpäin ihan jumalaton spurtti!! Kotona jalkojen kunnon kylmäys, ja suuriin lihaksiin + selkään arnikaa. Vas. takajalan etupuolelle tuli haava, oik. lavassa kans haava (oli enne lenkkiä), proböljyä ja helosania. Hieno poika <3 hevoset sai iltaruat ja heinät.

10.10.12 Melex (Outin kirjoittama)
Harjaus, vp.
Tasan vuos sitten Melexillä oli etukaviossa paise ja oli Upin hautajaiset.
Tänään pappa on hienossa kunnossa (=

24.2.13 sunnuntai Safi (Outin kirjoittama)Harjaus, piti käydä kävelemässä, mut en uskaltanut, kun tiellä vilisi peltoralli-autoja. Annoin vihreän pallon Safin käsittelyyn. Neiti leikki sen kanssa tuntitolkulla (=
6.3.13 keskiviikko SafiHarjaus. Talutuslenkki Ässän ja Marjutin kera Saksalantietä Saksalaan päin siihen asti, mis se Pitsa asu joskus. Valjaat oli päällä, suitset ei. Marjut otti kerran yhe ravipätkän meijän edellä, käynti vähä reipasti, ei muuta. Katteli vähä ympärilleen, mut ei hötkyilly yhtään vaikka uus maasto + hirvee tuuli! Hiano se on (= kotiin päin juostiin kans pieniä pätkiä Ässää ja Marjuttia kiinni.
Olivat rikkoneet yhen ruokakipon, Safi fiksuna pisti jalan sen pohjasta läpi ja käveli hetken aikaa ruokakippo kii kintussa (=
19.3.13 tiistai Safi
Varsun harjaus. Käytiin keskenämme Männistöntiellä tallustelemassa. Päässä suitset, mut talutin riimusta. Pihasta lähettiin pysähtymässä, jes! Männistöntiellä yritti tehä jotain pysähyksiä mut lähti liikkeelle pyynnöstä, eikä hyppiny kertaa pystyykää! 30min, mentiin monttujen ohi, molempiin suuntiin pienet pätkät ravia. Hiano vaavi <3 pysähykset meni kivasti, ja liikkeelle osas lähtee äänestä (= !!
26.3.13 Melex
Harjaus, kävin pitkästä aikaa Melexin kans yksin maastos ratsastaen. Mentiin Männistöntien mettään tallustelee, Melex sai päättää et koska käännytään kotio. Männistöntien pätkät täysillä, metässä käyntiä.
Selkään Arnika, jalkoihin linimentti ja niskaan loimi (=

3 kommenttia

  1. Sori ku oon urpo mikä on arnika.!! :-)

    VastaaPoista
  2. Ano, arnika on simmosta yrttipitosta linimenttiä jota käytetään lihasjumeissa, turvotuksis yms yms yms :-)

    Ano2, kiitoos (:

    VastaaPoista