Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

16. heinäkuuta 2013

Kärrylenkit pitenee(2x video!)

Safi pääsi tänään taas kärryjen eteen viikon tauon jälkeen, kun me ensin oltiin käyty Outin kanssa TOKOilemassa kera koirien naapurikunnassa. Puheltiinkin, että ensin koulutetaan koirat, ja sitten hevoslapsen kimppuun, tosin hevoslapsen kouluttaminen onnistui n.tuhat kertaa paremmin, ainakin tällä kertaa.
Hoitaminen ja valjastaminen onnistui taas oikein mallikkaasti, ja kaviotkin nousivat tänään oikein mukavasti. Hevosten laidun rupeaa olemaan siinä mallissa, että heinäkuun lopulla lauma muuttaa takaisin pihattoon, jolloin Selssi saa kortisoonikuurin (siksi vasta silloin, kun niitä tabletteja pitää antaa 2-3krt/pv > helpompi toteuttaa vasta pihatossa), ja jos se kovin paljon ruunan oloa helpottaa, ei poni vielä tänä syksynä mene kuoppaan, mutta jos pillereistä ei ole hirveän huomattavaa hyötyä, pääsee ruuna ikivihreille.

Joo, jos taas Pahviin ja vähän iloisempiin asioihin!
Lähdetiin ihan uusiin maastoihin, Outi ajoi ensin ja minä kuvailin ja auttelin parissa kohtaa, kun Safi ehdotteli kääntymistä. Pian tamma pääsi kuitenkin työskentelymoodiin, ja käveli tosi kivasti ja reippaasti eteenpäin, eikä pelottanut yhtään postilaatikkokatokset eikä sen puoleen tuulinen ilma tai ihan ihka uudet maastot! On se mahtivaava <3

Otettiin vissiin yhdet tai kahdet ravipätkät menosuuntaan, "ravi" nousi hienosti, ja takaisin käyntiin siirryttiin oikein kivasti. Ravia ei tosin oikein raviksi voi kutsua, tuosta ravivideosta huomaa, että siinä tamma on ensiksi nostamassa laukkaa, ja sitten loppumatka mennäänkin jotain ravitölttisekoitusta, ei niin mitään hajua että mitä tuo oikein tallustaa.


Käytiin kääntämässä yhden talon edessä jossa oli mukavasti tilaa, eikä mun tarvinnut auttaa tammaa ollenkaan! Hienosti otti ristiaskelia eikä ruennut sähläämään yhtään. Hirmu nopeasti tuo on oppinut tuon kääntämisen! Nyt ollaan käännetty vain vasemmalle, pitäisi varmaan rueta oikeallekin kääntämään, niin osaisi sitten molempiin suuntiin.


<3

Kääntämisen jälkeen vaihdettiin kuskin ja kuvaajan paikkaa, eikä Safi olisi oikein halunnut seistä paikoillaan. Kuitenkin kun hyppäsin kyytiin niin tamma seisoi hienosti paikoillaan ja odotti lupaa lähteä liikkeelle. Hirmuisen reipas tuo oli!
Otin minäkin yhden ravipätkän(video), ja hienosti tamma siitä siirtyi käyntiin. Päästiin juuri tieltä pois, kun siellä huristeli traktori. Mietittiin Outin kanssa, että koskakohan tämä meidän hyvä onni kostautuu noiden isojen autojen tms. kanssa, ja kaikki tulee samaan aikaan vastaan... Kauhulla odotellen!

Alla vielä lupaamani videot, ensimmäisessä kävellään ja toisessa... juostaan3 kommenttia

  1. Öö siis mulla tossa videon kuvassa tai tossa mistä painetaan siihen videoon,ni siin on 6pientä kuvaa niis on niinku Soikku,Hirveä henri :O,sit jotain kuvii Ponist .. En usko et tajusit XDd

    VastaaPoista
  2. Ano, nojuu en kyllä tajunnu :-)

    VastaaPoista
  3. Hahh arvasin,mut en kyl itekkän tajunnu :-)

    VastaaPoista