Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

13. heinäkuuta 2013

"Hieno pieni valkoinen!"

Keskiviikkona oli Ponnyn valmennus taasen, ja tällä kertaa poneja oli hurjat kaksi mukana! Toisen shettiksen nimeä en nyt täällä sano, mutta pirun hieno ktk-l palkinnon omaava ori oli että! Arvatkaa kellä on nyt shettisori kuume.... Miksei Poni voi olla ori!

Nojoo, mentiin taas pellolle, kun Ponin on n. tuhat kertaa helpompi mennä siellä huonon kuntonsa kanssa, ja kun pelto on ihan superhyvä pohjainen, niin miksikäs ei. Otin ruunan tunniksi karsinaan laamailemaan ennen valmennusta, ja sai tuo vähän heinääkin, kun seinät olisivat muuten olleet menu -listalla.

Ajattelin orin aiheuttavan Ponille vähän reippautta, mutta vielä mitä! Tiellä käveltiin vähän reippaammin, ja muutaman kerran ruuna hörisi toiselle. Ei siis mitään pierupukkilaukkaa ja vaikeasti pideltävää ponia1 Toisaalta, ihan hyvä että tuo on noin rauhallinen, mutta olisi nyt joskus vähän kierroksilla! :c

Tämän orin omistajalla oli kaveri mukana, joka otti nuo parit peltokuvat, suurensuuri kiitos hänelle!

Mitäs me sitten tehtiinkään.. Hmm, valkku teki tötteröistä meille kentän pellolle, aloitettiin ensin ihan ravaamalla sitä ympäri hyvässä ravissa. Sitten otettiin keskihalkaisijalle lähestymisiä, ensin ilman pysähdystä, ja sitten pysähdyksen kanssa siihen keskelle. Poni oli ihan super! Pysähtymiset olivat vähän hitaita, mutta ruuna oli suora! Mahtavaa :-) tämän tehtävän jälkeen jätettiin stoppi pois, ja tehtiin voltti ensin vasemmalle ja sitten oikealle. Ja hyvin sujui silloin kun kuski muisti katsoa teitä. Ruuna suoristui tosi mukavasti, ravin tempo välillä vaan vähän hidastui.


Sillonkun muistan pitää  hyvää ulko-ohjan tukea, niin sisäohja roikkuu,. :-D
Valkku kehui meitä tuossa keskilävistäjä-voltti -tehtävällä, että ei meitä tarvitse nyt paljon käskeä, kun Poni on niiin hyvin suora! Tuli niin hyvä fiilis, kun se suorana oleminen ei ole meille ollut aina kovin helppoa, enkä usko että se asia miksikään muuttuu lähitulevaisuudessa. Parempaan suuntaan ollaan kuitenkin menossa!

Sitten vaihdettiin kolmikaariselle, ei tehty pysähtymisiä, vaan taivutettiin ja suoristettiin hyvin, ja samalla piti pitää hyvä ravin tempo yllä. Oltiin pellolla varmaan lähemmäs tunti, nyt kun valmennettavia oli kaksi, mutta suht mukavasti Poni jaksoi. Otettiin loppuun vielä ravin lisäämiset, Poni ei nostanut kertaakaan laukkaa! Hyvin siis meni koko valmennus :-)

Rullaustilanne at the moment, parempaan suuntaan tässäkin asiassa!
Tallilla orin omistaja hevoshierojana katsoi Ponin läpi, ja sovittiin, että tässä parin vkon sisällä Poni pääsisi hierojan käsittelyyn pari kertaa. Ruunan lavat ja takajalat ovat kuulemma aika juntturassa :c mutta hieromalla siitä selviää!

Huomasivatko ihmiset muuten meidän uuden bannerin? Tiia teki sen tänne, ja olen työn jälkeen oikein tyytyväinen! :-)

7 kommenttia

  1. Toi bannerihan näyttää kivalle vaikka itse sanonkin;D

    VastaaPoista
  2. Mä en tiiä mitään niin söpöä ,kun shettikset<3<3

    VastaaPoista
  3. Tiia, kyllä! :-D
    Ano, onhan nuo shettikset söpöjä kyllä :-)

    VastaaPoista
  4. Aivan ihana banneri <3
    Hienoja kuvia ja hyvältä näyttää, Poni on niin suloinen :)

    VastaaPoista
  5. Heidi W., banneri minunkin mieleen :--)
    Ponny ja tukijoukot kiittää!

    VastaaPoista