Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

6. heinäkuuta 2013

"Se potkas mua mahaa!"

Halusin tänään testata ottaa Safista rakennekuvaaa kera kännykän, jossa pyörii äänite hirnuvasta hevosesta.

Bad idea.

Sain yhden Mikkolalaisen hevosenomistajan mun mukaan Valpperiin käymään, tämä otti Safin ja minä heiluin kameran + kännykän kanssa. Mentiin hiekkamontuille, kun siellä on kivat maisemat, mutta Safi ei ollut ihan yhtä innoissaan hirnuvasta hevosesta ja siitä, että me oltiin pois kavereitten luota.

Aluksi Safi rupesi hyppimään vähän pystyyn ja oli vähän hyrränä, ei mitenkään paha ja täysin käsiteltävissä. Vähän oli simmonen että eikös jo voitas lähteä kotiin päin, mutta jatkettiin matkaa sitten aukeammalle kohdalle hiekkamonttuja, ajatuksena, että kyllä se siitä rauhottuu kun jatketaan matkaa.

No joo, eipäs rauhoittunutkaan. Käytiin me vähän kahlaamassakin ja hetken aikaa Safi malttoi polskutella ja syödäkin vähän. Näytti jo paremmalta!


Aikansa polskuteltua tuo taas muisti hääräämisen, ja huuteli taas hetken ja leikki pientä hyrrää. Vaihdettiin sitten päittäin tämän tallilaisen kanssa, minä otin Pahvin ja toinen otti kameran suojelukseensa. Hypeltiin hetki Safin kanssa yhden puunrungon yli, eikä tuo ottanut siitä sen enempää mitään kierroksia, kun sai luvan kanssa juosta.

Käytin ponin sitten vielä kerran rannassa, jos tuo olisi mennyt kahlaamaan, muttei innostunut siitä enää. Oltiin lähdössä pois, niin tuo aloitti taas hyppelyt, ja ennenkuin olin kerennyt oikein reagoida mitenkään, pukitti tuo mun vieressä ja potkaisi mua samalla mahaan. Huudahdin jotain otsikon kaltaista ja olin vähän "what the fuck just happened" -meiningillä menossa. Noo, ei siinä  mitään, Safi sai sitten juosta pöllöenergiat ympyrällä pois, ja tuli kyllä sillaisia loikkia, että olisi heikompia kauhistuttanut! Päälle tuo ei yrittänyt kertaakaan, pysyi hyvin ympyrällä. Hyvin siis ekaksi kerraksi, kun juoksee kunnolla liinassa! Vaikkei liinassa ollutkaan mutta joo.

Aikansa juoksenneltua Safi keskittyi ihmettelemään kahta nuorta poikaa, jotka olivat tulleet montuille. Olisivat pojat varmaan vähän kauhistelleet jos olisivat nähneet tuon ne suurimmat loikat ja koikat, siinä kohtaa kun pojat tulivat sinne, oli tamma jo asteen verran rauhoittunut.

Mentiin sitten takaisin laitumen reunalle, ja otettiin rakennekuvat siellä - ilman sitä perkeleen äänitettä ja ihan ruohotupsua heiluttamalla saatiin korvat höröön ;-)

Oli kyllä periaatteessa kiva nähdä Safista tämäkin puoli, että sillä oikeasti on jotain mielipiteitä asioihin! Hyvä vaan että sanoo ne :-)

6.7.2013 ikää 2v 2vko 1pv
 Riehumis- ja rakennekuvat ottanut Anna T., uimis- ja pääkuvan nappasin itse.

2 kommenttia