Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

2. heinäkuuta 2013

Kuvattomat kuulumiset

Mitään ihmeempiä ei ole tapahtunut, eikä kuviakaan ole tullut otettua yhtään, mutta kerrotaan nyt viime loppuviikon kuulumiset :-)

Torstaina meillä oli Ponin kanssa valmennus, ja ruunalta oli taas veto ihan pois. Oli kyllä ollut kovin lämmin päivä, joten osa Ponin väsymyksestä johtui varmaan siitä. Aloitettiin taas ihan ravaamalla ympäri kenttää ja hakemalla kunnon ravia, josta jäin sitten pyörimään isolle pääty-ympyrälle. Mentiin ensin oikeaan kierrokseen, jossa Poni yliasettuu ihan jumalattoman helposti ja rupeaa tunkemaan ulkolavalla ulos. Ruunalla oli torstain valmennuksessa ihan omat mielipiteet, ja ulkolapa tunki varsinkin yhdessä tietyssä kohtaa niiiin paljon ulos ettei mitään järkeä. Vasempaan suuntaan oli sitten vähän parempi. Ympyrällä pienensin ja suurensin uraa vuorotellen, ja kun ympyrä oli pienempi, vauhti sai hidastua vähän, mutta asetuksen piti olla suurempi. Kun taas ympyrä oli isompi, vauhtia piti olla enemmän, ja asetuksen pienempi.
Ympyrätyöskentelyn jälkeen ruettiin tulemaan taas keskilävistäjälle, jossa ensin suoristin ponin, sitten tein voltin vasemmalle, suoristin ruunan ja tein voltin oikealle. Tein oikean puolimmaisesta voltista aina ihan jumalattoman pienen, mutta kun valkku siitä pari hassua kertaa huomautti, niin rupesin tekemään siitäkin sitten tarpeeksi pienen. Aina kun oltiin tultu keskilävistäjältä pois, ja vaihdettu suuntaa, pidennettiin me askelta pitkillä sivuilla. Pari kertaa lähti liike kivasti takaa.
Loppuun tehtiin vielä muutamat peruutukset ja sitten lähdin loppukäynneille maastoon (niinkuin aina).

Perjantaina nautin viimeisestä kunnollisesta lomapäivästä ja kävin Valpperissa antamassa hevosille kivennäiset ja myrkyttämässä lauman. Joo ja kävin myös pyörähtämässä Börjesillä! Safille tarttui mukaan Equitaren limenvihreä riimu, eli siis samanlainen mikä tammalla nytkin on ollut käytössä, mutta piti ostaa uusi kun vanhasta oli värit vähän kulahtaneet ;-) eihän tuolla toki olisi mitään muita riimuja olisi ollut. Ponille ostin harjaharjan ja uuden silatyynyn.
Kävin perjantaina Ponin kanssa kevyen lenkin maastossa ajaen. Mentiin suurimmaksi osaksi käyntiä ja muutama ravipätkä otettiin ja kotiinpäin annoin tuon ravata reipasta ravia. Hyvin tuolle on mennyt äänikäskyt perille, kun reippaasta ravista kotiinpäin sain ruunan takaisin käyntiin pelkällä äänellä (tahtoo Safista samanlaisen!). Venyttelin myös Ponin jalat, takaset pariin otteeseen.

Lauantaina olin ihan mahtavan ihanissa häissä! :-) Tulin hyttysten syömäksi ja näin piiitkästä aikaa yhtä parin vuoden takaista hevosihmistuttua (onko tuo sana edes..)! Oli kyllä oikeasti tosi kivat juhlat :-)

Sunnuntaina kävin joskus päivällä Mikkolassa ja pesaisin Ponin harjat. Ja heitin samalla ruunan kaviokoukun lattiakaivoon... :--) sinne jäi, en saanut sitä ylös vaikka talikolla yritin sitä sieltä repiä :-D
Päivän vapaa oli tehnyt ruunalle hyvää, eikä koulutuuppailut kentällä tuntuneet yhtään pakkopullalta. Tehtiin samaa tehtävää kuin valmennuksessa, eli keskilävistäjällä kaksi volttia ja pitkällä sivulla ravin pidennykset. Mentiin vain vartti, kun oli melko lämmin ja kentällä oli alkamassa tunti. Ruuna oli ihan hikinen tuuppailujen jälkeen, joten loppukäyntien ja venytysten jälkeen pesin Ponin ihan kunnolla. Tuo antaa pestä itsensä ihan mukavasti, kunhan saa samalla syödä leipää. Viime vuonna tuo meni pesukarsinan seiniä pitkin, jos jaloille roiskui vähänkin vettä. Nykyään saa suihkutella poskia vedellä ja lopun pään saa ottaa sienellä ihan ilman mitään ongelmia :-) vähän tuo liikuskelee, muttei yritä enää hyppiä pystyyn.

Tänään kävin ennen töihin menoa Valpperissa, kävin taluttamassa Safia maastossa ja tsekkasin ettei se onnu. Käynnissä se oli puhdas mutta ravissa tamma kompasteli ihmeen paljon. Myrkytin lauman, annoin kivennäiset, katsoin että laitumella on vettä ja lähdin töihin raatamaan.

Keskiviikkona olisi Ponin valmennus, tiistaina ja torstaina on iltavuorot, jolloin en varmaan käy ollenkaan tallilla, mutta perjantaina on aamuvuoro, joten olisi taas tarkoitus pitää Safin kärrytreenit. Viikonlopun olen saanut mukavasti vapaaksi :-)

PS. Ruthilla on blogissaan arvonta johon osallistuin, katsotaan voitetaanko Safille tuo limenvihreä riimu! ;-)

2 kommenttia

  1. Moi! Miten kesä on mennyt? Tulkaa Outsan kanssa käymään. Satu ja ponit

    VastaaPoista
  2. Satu, heipsan! :-) kesä mennyt mun osilta tähän mennessä osittain lomaillessa ja nyt alko tällä viikolla työt tuolla vanhainkodissa. Hevoset on nauttineet kesästä ja hermoilleet paarmoista :-) Täytyis tulla joo! Mites pitkä matka Helsingistä on Mäntsälään? Me mennään Safin kanssa elokuussa sinne näyttelyyn.

    VastaaPoista