Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

17. heinäkuuta 2013

Hyvin mennyt valmennus(3x video)!

Sain luvan meidän valmentajalta kertoa tämän nimen blogin puolella, elikkä aloitetaan ihan sillä, minua ja Ponia valmentaa siis Leena Kahisaari :-) on tullut kyllä naurettua omille virheille ihan reippaasti Kanin valmennuksissa, ja välillä unohtuu itse valmentautuminen, kun jää pyörimään pienelle ympärille tämän ympärille ja puhumaan jostain asiasta suu vaahdossa. Oppi on mennyt perille kyllä paremmin kuin hyvin, ja sen huomaa jokaisen viikon jälkeen!

Valmennus oli siis taas kuuden maissa, ja mentiin pellolle, kun kenttä on kovin pehmeä ja Poni väsähtää siellä niin nopsaa. Mukana oli taas se pirun komea shetlantilaisori, jota kuolailin ihan reippaasti ja kerroin meikän hovikuvaajalle tahtovani samanlaisen.

Ravattiin pellolla aluksi taas isoa "kenttää" (tällä kertaa kenttä oli ilman tötsiä ja hyvin sujui!) ympäri, että ponit lämpenivät. Sitten ruettiin tekemään kentän toiseen sivuun täyskaarto, suoristettiin ponit, tehtiin voltti esim. oikealle ja jatkettiin matkaa sitten toisen pitkän sivun päätyyn, jossa tehtiin samat tehtävät. Suunta siis vaihtui kokoajan, eikä tehty kokonaista kierrosta. Jos nyt ymmärsitte, unohdin piirtää kuvan enkä jaksa siihen enää panostaa (mulla jumalaton päänsärky - sain ison, metallisen roskiksen muovisen kannen päin otsaa tänään töissä ja pää on särkenyt siitä asti), pahoittelut!

Tätä tehtiin jonnin aikaa, ja Ponin kanssa täyskaarto vasemmalle ja voltti oikealle onnistui joka kerta vähän paremmin, kuin sitten toisinpäin. Täyskaarto oikealle levahti ihan hirmuisen helposti pitkäksi, ja voltissa vasemmalle Poni kaatui kauhean helposti. Ruuna oli mukavan reipas ajaa tänään, ja tehtiin omia ravin pidennyksiä itsenäisesti, ja mukavasti lähti liike takaa!

Tämän jälkeen siirryttiin kolmikaariselle, ja kun viimeksi vain ravattiin sen läpi, niin tänään suorilla urilla kaarien keskellä otettiin käyntisiirtymiset. Ponin kanssa ensimmäinen kaarre on onnistunut yleensä ihan tosi hyvin, mutta tällä kertaa toinenkin kaarre onnistui kohtalaisen mukavasti. Viimeisessä kaarteessa vasemmalle en saanut ruunanrupukkaa sitten milläään asettumaan, mutta aina ei voi voittaa!

Kolmikaarityöskentelyn jälkeen ruettiin ottamaan ravin pidennyksiä, joista voitte katsoa videot postauksen alta. Poni lähti tosi kivasti niihin liikkeelle, ja vain muutaman kerran nousi laukka! Mahti otus <3 Kani kehui myös Ponin hetkittäin näkyvää peräänantoa, on tuo vähän saanut lyhyessä ajassa lihaksia, että jaksaa kantaa itsensä oikein. On tuo nykyään paljon, paljon mukavampi ajaakin, kun on suora (!!) eikä tunge ja vänge joka suuntaan. Ihan erilainen kuin pari kuukautta sitten!








Ylläolevassa videossa tullaan suora tietä, otetaan seis, peruutetaan muutama askel, muutama askel eteen ja sitten taas taaksepäin. Ponille peruuttaminen on ollut vaikeaa, ja Kani sanoikin, että vaikken ole kovakätinen, niin ruuna heittää päänsä tosi helposti ylös, eli kun lähdetään peruuttamaan, niin tuon kanssa tarvii pyytää tosi pienin avuin sitä taakse. Kyseisessä videossa sujui parhaiten :-)

Tallilla otin ponnylta varusteet pois, ja ruuna pääsi reiluksi tunniksi laitumelle pihattokaverinsa kanssa, kun tämän ruunan kaveri tuli tallille ratsastettavaksi. Kyllä tykkäs!

Kuvat ja videot otti Anna T., älä kopioi

2 kommenttia