Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

25. syyskuuta 2012

Vuoden viimeisiä vihreitä



Terveisiä sonnilaitumelta! Melex ja Ässä pääsivät tänään lenkin jälkeen pikkutarhan puolelle vielä syömään vuoden viimeisiä vihreitä. Ruunien kanssa käytiin noin 45minuutin lenkki, mentiin yhdelle heinäpellolle, jossa mä sitten tutun ja turvallisen Melexin kanssa lähinnä kävelin ja otin pysähdyksiä, Melex ja Selssin omistaja meni Ässällä ravia siellä sun täällä, ruuna pysyi loistavasti lapasissa ja meni näin amatöörin silmään välillä tosi kivan näköisesti!

Ruunat ovat nyt totutelleet pihattoelämään, Ässä on vähän kovistellut Melexiä, Melex panikoi pihatossa yksikseen, ja mitä tekee Selssi? Etsii ruokaa ja karkailee niin pihan kuin tienkin puolelle. Plaaah taas se aloittaa nuo karkailut. Ja menee takaisin myös tarhan puolelle sähköistä välittämättä syömään. Paksunahkainen kaveri!

Melexin ja Selssi ovat tykänneet pihattoelämästä, Melex tykkää olla pihaton puolella, kun siellä on kaveri mukana, Ässän kanssa tullaan hyvin juttuun pihatonkin puolella silloin, kun Selssi ei ole siellä hääräämässä.



Mun oli tarkotus tänään ottaa edustavia kuvia lähinnä Ässästä, yhtä taulua varten tallille. Kuvaaminen, tai niiden edustavien kuvien saanti, ei ollut kovin helppoa, kun hevosilla oli kavioiden alla vihreää, eikä mulla ollut itseni ja kameran lisäksi mukana kuin linssinsuojus, mikä ei kauheasti hevosia kiinnostanut. Ässää varsinkaan, Melex tallusteli välillä mun viereen syömään, kun menin kyykkyyn.

Pidetään sormet ja varpaat ristissä, että lauantaina olisi hyvä ilma, jotta voisin sillon yrittää ottaa vähän edustavimpia kuvia vaikka koko laumasta. Lauantaina on Mikkolassa ponisynttärit, en tosin tiedä, että käytetäänkö siellä Dianaa ja Ponia, vai Dianaa ja yhtä suokkiruunaa, vai Ponia ja tuota suokkiruunaa vai kaikkia kolmea. Menen siis sinne vähän avustamaan lapsien aisoissa pitämisessä, jonka jälkeen lähden Valpperiin hurjastelemaan Selssillä ja lihottamaan Melexiä.





Vähän jännittää taas tuleva talvi Melexin kannalta, että miten se jaksaa. Omistajan kanssa ollaan veikkailtu, että pihaton puolella saattaisi olla vähän lämpimämpi kuin tallissa, jos ruunajoukko siellä yhtä aikaa on. Ja kun kunnolliset muoviliuskat pitävät lämpöä kanssa superhyvin sisällä, eikä tonne kyllä osu tuuli yhtään. Plus vielä kun Melex saa kunnollisen, vettäpitävän toppaloimen niskaan niiden kelien alkaessa, joten peukut pystyyn, ettei ruuna laihtuisi ihan hirmuisesti.

Onhan ton ruokintaakin nyt vähän muokattu, ja se syö talven nyt viherrehua, joten luulisi senkin nyt vähän auttavan. Toivottavasti! Ensi kesän pappa tulee kuitenkin vielä näkemään, sitä seuraavasta nyt ei voi sanoa vielä mitään, pitää katsella että missä kunnossa Melex on tämän talven jälkeen, ja missä kunnossa ollaan sitten ensi syksynä.. Itsellä hirrmuinen koiravauva ja heppavauva kuume! Supersuloinen vauvakarvaa vaihtava Onni ei kyllä helpota yhtään, onneksi tuo varsa on vaan liian laadukas itselleni :-D saa nähdä olenko huomenna menossa Mikkolaan, kun tuntipäivä ja Mikkolapäivä vaihtoivat päittäin päiviään, johtuen tästä jaksosta koulussa.

40 päivän päästä mun nokka on kohti Englantia, saa nähdä jaksanko siellä tätä blogintapaista päivitellä, jos (ja kun) sielläkin eksyn jonnekkin tallille. Viimeiset 14 vuotta kun käynyt tyyliin viikoittain tallilla, ja viimeiset 6 vuotta vähintään kaksi kertaa viikossa tallilla, niin viiden viikon tallittomuus kuulostaa aika karulta!

2 kommenttia

  1. Mielesyäni tekstiä on vähän hankala lukea kun taustalla on noita viivoja.

    VastaaPoista