Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

18. syyskuuta 2012

Tallista pihatoksi

Melexin ja Selssin talli (kutsukaamme tätä nyt vaikka Valpperin talliksi) koki viikonlopun aikana pienen hurjan muodonmuutoksen, kun tallista heitettiin karsinat tallin taakse, ja talli muutettiin pihatoksi. Ei toki vielä ole ihan valmista, puuttuu vielä lämmitettävä vesiastia, muoviluiskat, joitain listoja, sekä liukuovi pihaton oveksi.
Yllä on hyvin havainnoillistava kuva (köh, mittasuhteet kusee), millainen talli oli ennen, ja millainen se on nykyään pihattona. Karsinat tosiaan otettiin kokonaan pois, ja entinen karsinapuoli toimittaa nyt pihaton virkaa, Selssin karsinan seinää otettiin reilu metri eteenpäin, ja siellä säilytetään nyt joitain loimia, harjoja, linimenttejä ymsyms. Harjauspaikka pysyi suht samana, vähän se toki pieneni mutta mahtuu Melexkin siinä hyvin olemaan. Harjauspaikalla ei siis ole mitään purua, vaan siinä vain kova betonilattia, ja katto pään päällä, että voi hevosta hoitaa kastumatta tässä Suomen sateisessa ilmastossa.


Ylläolevassa kuvassa näkyy pihaton sisäänkäyntiä, johon minun ymmärrykseni mukaan tulee vielä liukuovi, jonka voi tarvittaessa pistää kiinni. Pihattoon mennään sisään siis harjauspaikan läpi. Kuvassa näkyy myös nykyistä tavaroiden säilytyspaikan ovea.


 Tämän tekstin yläpuolella olevassa kuvassa näkyy harjauspaikka, sekä tavaroiden säilytystila, ja vähän sen sisältöä. Löytyy roskista, harjapakkia, Selssin loimia, vuokralaisten loimia, harjaa, talikkoa, linimenttiä, Arnikaa, ämpäreitä... Vaikka ja mitä :-) tästä Selssin entisestä karsinasta pääsee myös nykyään heinävaraston puolelle kätevästi.


Itse pihattoa vähän sisältä, kirosin 50mm putken tänään johonkin kauas, tässä tilanteessa kittiputki olisi ollut aika toimiva tapaus..
Sisällä pihatossa on siis 3 ruoka-astiaa, joiden vieressä on narut, joihin hevosen voi pistää kiinni syömisen ajaksi. Likit-lelu roikkuu seinällä myös, tosin ei kauaa sittenkun Selssi pääsee sen kimppuun. Ehkä se siinä yhden yön on roikkumassa, ei sen kauempaa. Alla oikealla näkyy uloskäynti, ja tavaroiden säilytyspaikan ovea.

Itse tykkään ihan hirmuisen paljon tästä! Melex pääsi tänään ensimmäistä kertaa kääntymään pihatossa, eikä vanhus ollut oikein moksiskaan. Rennosti tallusteli syömään iltaruokiaan. Selssikin pääsi kääntymään tunnin ajolenkin jälkeen pihatossa, ja poni kyllä ihmetteli valoisaa tilaa enemmän kuin Melex. Selssikin suunnisti heti (tyhjälle) ruokakipolleen.

Melex iltamössöillä pihatossa ensimmäistä kertaa
Ainiin, hevosten kuvia klikkaamalla (noita tuossa sivussa) pääsee nyt niiden sukupostisivuille! Teen tässä joku kaunis päivä vielä talliesittelysivut erikseen :-)

4 kommenttia

  1. Ihana siistin näköinen ja kotoisa tosi hyvää työtä!

    VastaaPoista
  2. Saga, itse tykkään kanssa ihan hirrrmusesti!

    VastaaPoista
  3. aika korkealla tuo ruokakuppi? senhän pitäisi olla rinnan korkeudella. hevonen kuitenkin syö luonnostaan pää alhaalla.

    VastaaPoista
  4. anonyymi, eikös se rinnan korkeuskin sitten oo aika korkea, kun hevonen syö pää alhaalla luonnostaan :--) hienosti pärjännyt tolla korkeudella viimiset 15 vuotta, ja kun ei kuitenkaan joka ilta iltamössöjään pihaton puolella syö, vaan toisinaan saa iltamössöt ihan vadista suoraan maasta (:

    VastaaPoista