Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

1. syyskuuta 2012

Syksy saapuu

Melexin ja Selssin melkein 2kuukautta kestänyt laidunloma loppui tänään, omistajan kanssa ajettiin pojat takaisin kotiin. Matkaahan oli vaivaset 2km, mutta mentiin Selssin vauhtia, joten aikaa kului taas yli puolituntia.
Itse ajoin Merimursua (Selssiä) edellä, ja poikien omistaja ajoi Melexiä meidän perässä niin, että Melexin turpa hipoi mun selkää. Välillä ruuna näytti kyllä aika vittuuntuneelta touhuun, kun piti madella hitaan ponin vauhtia, mutta vasta kotipihalla alkoi hötkyillä, kun näki tutut kaverit.

Otettiin pojilta kärryt pois perästä, ja valjaat pois selästä, Melexille sadetakki niskaan ja pojat tarhaan (/mikä onkaan, hehtaarin kokoinen alue kuitenkin). Vanhojen tuttujen kanssa pojat tuli taas heti juttuun, mitä nyt Fannin kanssa Melex vähän vinku ja kiljui ja potkiskeli, Nosse vaan katseli menoa ja kävi välillä haistelemassa poikia. Melex sitten jäikin aika paljon Nossen viereen kuljeskelemaan. Selssikin haisteli Fannin kanssa, lähinnä rantapallo kyllä vain kuljeski ympäri tarhaa ja etsi syötävää (ylläri).



Meno oli aika rauhallista siihen asti, että lauman uusin tulokas Ässä tuli lenkiltä kotiin, Melex ja Selssihän siis eivät ole olleet tämän ruunan kanssa samassa tilassa vapaana, Melex pari kertaa lenkkeillyt samaan aikaan, ja mätsäreissäkin Ässä oli ja hengailtiin samassa paikassa.
Selssi oli portin vieressä juomassa kun Ässä pistetiin tarhaan. Ja voi kamala! Ruuna ei ole tainnut ennen nähdä ponia, sen verran voimakas reaktio oli. Ässä lähti kauheeta vauhtia Selssiä karkuun, ja mitä Selssi tekee? Lähtee perään tottakai! Häntä tötteröllä Ässä painoi menemään Selssi perässään hetken aikaa, kunnes Selssi väsähti ja Ässä jäi porukasta vähän kauemmas.

Kun Ässä pääsi Selssistä eroon, niin seuraavaksi arkaa ruunaa jahtaa Melex. Kyllä, yleensä lauman alin jäsen ja nössykkä joka väistää kärpästäkin, jahtasi ruunaa täysillä korvat niskassa kiinni ympäri tarhaa. Omistajan kanssa vähän ihmeteltiin ja naureskeltiin, että Melexistä on tullut kovis laitumella olon ajan. Se ei ole ikinä, ei kertaakaan ainakaan viimeiseen 6 vuoteen jahdannut ketään takaa. Kertaakaan. Selssiä pistänyt vähän väistämään, muttei se ole sitäkään jahdannut. Ikinä.


Tainnut tuo vihreä nousta vanhuksella vähän päähän, kun pitää puolta nuorempia jahdata takaa :-D Fanninkaan kanssa Melex ei ole oikein ennen tullut juttuun, nyt ne söivät vierekkäin omenoita ilman mitään hämminkiä. Melex kyllä väisti Fannia, muttei yhtä voimakkaasti, miten ennen. Ihme ruunanrupukka!

Ei kommentteja

Lähetä kommentti