Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

27. syyskuuta 2012

Onnin kuulumisia

Pienisuuri hevoslapsi täytti eilen 2kk! Vastahan tuon omistaja oli aamulla lähettänyt mulle viestin kuvan kanssa, että nyt se Liinu on varsonut kauniin, vaalean varsan, ja mä sitten pitkän työpäivän vanhainkodissa sitä kuvaa jokaikiselle asukkaalle näytin, ja kerroin että on se Liinu niiin hieno kun tollalailla yksin sen pyöräytti ilman mitään vahatippoja! Vietiin sinne vanhainkotiin pari Onnin tulostettuakin kuvaa, ja voi että kun oripoikaa sielläkin kehuttiin niiiiin kauniksi hevosenaluksi.

Ei, se ei ole mutaa, Onni haluaa tulla mustaksi! ;-)
 Ja nyt tuo sitten täytti jo 2kuukautta, ja opettelee kovaa vauhtia ison pojan elämää. Kavioiden nostaminen, harjaaminen ja silloin tällöin myös narun päässä kävely onnistuvat Onnilta jo oikein hienosti. Ihmistä osataan jo väistää oikein kivasti. Nyt harjoitellaan kovasti narun päässä käyttäytymistä, sekä loimittamista.
Tänään Liinu ja Onni olivat taas käytävällä ihmettelemässä, Onnin kanssa ihmeteltiin ja tuhistiin orin rapisevaa paksumpaa loimea, jota sitten hetken rapisteltua sai tiputtaa tallin käytävälle, eikä Onni heti säpsähdellyt. Ponin fleeceloimi pääsi tänään myös koekäyttöön, kun sitä Onnin päälle puin. Fleeceloimi sai tulla lähelle ja hypätä selkään - se kun ei mitään ääntä pitänyt!
Fleeceloimella Onni antoi säätää mahavöitä, ja pistää olemattomia jalkalenksuja kiinni - ei mitään ongelmaa, vaikka pistin mahavyöt mahaan kiinni! Kiinnikiinnihän ne eivät olleet missään vaiheessa, kädellä vaan pidin niitä mahassa kiinni.

Jalkojen nostelu onnistuu Onnilta myös hyvin, tasapaino vaan ei ole vielä mitä parhain, eli pientä horjahteluaon välillä havaittavissa. Lähinnä vaan takajalkojen kohdalla, etujalat nousevat kuin vanhalta tekijältä!


Harmikseni Onnin silmät eivät ole enää niin kovin siniset. Oikeassa silmässä (vierestä katsottuna, itse en sitä näistä kuvista huomaa) on vielä vähän sinisyyttä jäljellä, ja se on musta aikasemminkin ollut vähän enemmän sinertävä, kuin vasen.
Varsan otsalle on myös ilmestynyt vähän vaaleampia karvoja, nyt jännäillään, että sattuisikohan tolle tulemaan jopa yksi päämerkki! Tosin en tiedä yhtään, olisiko se merkki näkynyt jo ennenkuin tämä varsakarva rupesi lähtemään, muttamutta, kyllä se tästä selviää!

Muutenkin varsan tuleva väri on mulle oikea mysteeri, saa nähdä kuinka tummaksi tuo jää, Liinu on aika tumma kesäisin, mutta tosi vaalea talvisin, ja Herkosta nyt en osaa sanoa oikein muuta, kuin että aika perussuokin värinen sekin on :-D varmasti tuo Onnin väri vaihtuu vielä monenmonituista kertaa, jännä seurata, että minkä värinen siitä sitten loppujenlopuksi tuleekaan! Kuitenkin nyt jo tuo Onnin varsakarvan alla oleva karva on vähän erivärinen paikasta riippuen, nimittäin riimun niskalenkin takana on ruskeaa karvaa, etulavoissa(?) tuo musta on huomattavasti vaaleampaa, kuin varsan pyllyssä ja reisissä. No, aikahan sen vain näyttää!


4 kommenttia