Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

30. heinäkuuta 2012

Varsan ensimmäinen ulkoilukerta

Varoitus! Tämä postaus sisältää paljon kuvia 5 päivän ikäisestä suomenhevosvarsasta, pistäthän siis silmät kiinni, jos epäilet, että varsakuumeesi saattaa kasvaa! ;-)


Lapsonen ja lapsosen hätäinen tamma pääsivät tänään ensimmäistä kertaa ulos sitten pojan syntymän jälkeen. Ulosmeno oli vähän haastava, kun Varsa pisti jarrut pohjaan, Liinu rupesi pyörimään kuin hyrrä ja tallin tammahevoiset juoksivat kuin päättömät kanat viereisissä tarhoissa. No, Liinu ja varsa pääsivät kuitenkin molemmat ehjinä (ihmisetkin pysyivät ehjinä!) tarhailemaan.

Naapuritarhan yliutelias pvtamma aiheutti Liinulle harmaita jouhia, ja aluksi piti varsaa suojella tanssahtelemalla ravilla paikoillaan, pyörimällä taas kuin hyrrä ja näyttämällä vihaista naamaa. Kun toinen tamma viereisestä tarhasta lähti laitumelle, rauhoittui Liinu mutta kyseinen pvtamma rupesi sitten juoksemaan laitumella kun oli ollut niiiin jännää katsoa ja haistella pikkuista lähempää :-D ja sitten sekosi varsakin, ja ori meni aikamoista rallia ympäri tarhaa! Välillä vähän ihmeteltiin jotain, mutta pääosin varsan ulkoilu meni tähän kaavaan: syödään - juostaan - syödään - syödään - juostaan - ihmetellään - juostaan - syödään.

Kuten ylempänä varoittelin, pistäkää taas silmät kiinni, nyt tulee meinaan aimo annos varsakuvia!







Tuleva tarhakaverikin tsekattiin jo ;-) puolin ja toisin.


Pikkuvanha varsa yrittää  maistella heinää.

2 tunnin ulkoilu väsytti lapsosen aika hyvin.




On hän ihana 

3 kommenttia

  1. pyörryn :D en sentään, mutta aivan sairaan sulonen! ja heinä näytti sopivan loppujen lopuksi paremmin pediksi kuin syömiseen (: mitään veikkauksia minkä värinen se tulee olemaan sitten aikuisena?

    VastaaPoista
  2. :D varsa onn! joo tai tossa on olkea + sitten heinää keskellä. mä en osaa sanoa tohon väri juttuun juuta enkä jaata, noi värijutut ei oo mulla niin vahvoilla :--D

    VastaaPoista
  3. Vooi se on liian ihana :3 miks oi miks menin kattomaan nuita kuvia ;__; Tahtoo omalle heposellekki tollasen söpöliinin :>

    VastaaPoista