Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

28. heinäkuuta 2012

Ponin ponipäivän kisat

Auto starttaili siinä yhdeksän maissa tallin pihalta, varttiavaille 10 oltiin kisapaikalla Laitilassa, ohjelmassa ensinki mätsärit, ja sitten sen jälkeen käyttöluokat, eli meidän osalta ohjasajon helppo luokka. Ohjasajoluokkaa itse jännitin aivan liikaa ja törkeästi ja vaikka mitä, olin valmis pakkaaman ponin traileriin siinä kohtaa, kun oltiin juostu mätsärikehässä... hitaasti.

Poni oli koko reissun laiska, johtuen luultavasti lämpimästä helle ilmasta ja tuon paksusta talvikarvasta, ja omistajan kanssa puhuttiin, että klippaillaan tuo vielä tänä kesänä, kun ei näköjään vapaaehtoisesti halua talvikarvasta luopua.

Mätsäreissä meidän parina oli saman värinen poni kuin Poni, tosin klipattu ja piiikkasen energisempi otus. Oliskohan ollut samanikäinen, en ole varma, mutta ori kuitenkin. Meidän kanssa kehässä pyöri myös kolmas poni, kun oli epätasamäärä poneja kisoissa. Tuloksena, että Ponin näköinen poni sai punaisen, ja meidän Poni ja toinen isompi poni saivat sinisen. Söpöksi tätä otusta kehuttiin, aika paljonkin :--) se tuijotti tuomaria korvat hörössä ja tunki haistelemaan kun tuomari tuli katsomaan ponia lähempää.


Mätsärisähläilyjen jälkeen pistin Ponille valjaat päälle, vaihdoin ohjat ja heitin itselle hanskat käteen, ja sain lainaksi (ihanan <3) ajoraipan. Poni oli tässä kohtaa aika nuutunut, vähän me kierreltiin ja kaarreltiin ennen meidän omaa vuoroa, mutta suurimmaksi osaksi seistiin lämmittelyalueen keskellä.
Keskivaikean ja vaikean ratsastusluokan jälkeen oli helpon ohjasajoluokan vuoro, luokassa oli mun ja Ponin lisäksi 2 ponia, joista molemmista näki kauas, että ovat ennenkin kisanneet ohjasajoa, oli sen verran hienoa menoa kummallakin.
Poni ja minä startattiin viimeisenä, mihin itse olin superhyper tyytyväinen, koska mullahan ei ollut hajuakaan, missä kohtaa pitää tuomareille tervehtiä (alussa siis), mutta raipan ja pään heilautuksella siitäkin selvittiin.

Poni oli vähän väskä jo tässä vaiheessa päivää, ja radalla tulikin muutama ylimääräinen käyntiin siirtyminen tai stoppi. Tuloksena 3. sija, mitali sekä hieno suhtkoht iso valkoinen ruusuke! Tästä hyvä jatkaa, meillä kun ei ollut mitään mahiksia noiden toisten ponien rinnalla :--) voittajalla taisi olla 84p meillä oli 72p. Pitää rueta bongailemaan noita ohjasajokisoja, että mä saan varmuutta tohon hommaan. Ja Ponilta karvat veke, niin on otuskin sitten vähän reippaampi!!

Aa joo, ja totesimpahan vaan, että valkoinen ei ole mun väri... valkoiset (laina)pöksyt muistuttavat ehkä enemmän ruskeaa nyt :---D

4 kommenttia

  1. Oho en tiennytkään, että on olemassa ohjasajokisoja! No, nythän tuokin selvisi tietämättömälle :D Onnea sijoituksesta!

    VastaaPoista
  2. Onnea sijoituksesta! Hienosti meette:))

    VastaaPoista
  3. en ookkaan koskaan ennen nähnyt tollasia ohjasajokisoja :D onks siinä vähän sama arvostelumenetelmä kuin kouluratsastuksessa? kivasti näytitte menevän, vähän oli poni vaan nuupahtaneen näkönen, mutta näytti tekevän aika kiltisti kaiken pyydetyn (: onnea ruusukkeesta!

    VastaaPoista
  4. jemina, haha :--D kiitän! vaikkakin viimisiä me oltiin :DDD

    paula, kiitos (:

    vilma, ennoo kyllä kanssa aikasemmin noihin törmännyt, mutta kerta se ensimmäinenkin :D on siinä vähän, ts., oikeiden teiden seuraamista, ja sitten ohjastajan ja ponin vaatetusta/valjastusta katotaan kanssa. nuupahtanut tuo vähän oli, muttei ihme kun lämmintä melkein +30 ja tolla talvikarva yllä :c urpo mikä urpo.
    kivasti toi meni joo, mitänyt hyytyili välillä :DD
    kiitos!

    VastaaPoista