Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

8. elokuuta 2012

Katsaus viime- ja edellisviikkoon

Lomailin viimeviikon Helsingissä veljeni luona kaitsemassa veljenpoikiani (joista toinen on kummipoikani), joten blogikin sai siinä samassa pienen kesäloman.
Ennen Helsinkiin lähtöä kävin kuitenkin moikkaamassa Melexiä ja Selssiä laitumella, Melex oli lihonut kivasti, tosin lihaksia ruunasta on vähän lähtenyt mutta se nyt onkin ihan ymmärrettävää, kun on niin paljon vähäisemmällä liikunnalla. Selssi sitten... näytti lähinnä lyllertävältä virtahevolta, joka on syönyt kaksi vuotta putkeen vesikasveja. Joten Selssistä ette saa kuvaa, ihan oman mielenterveytenne kannalta..

  

Helsingin reissun loppumisen jälkeen veljeni ja veljenpoikani tulivat meille lauantaina, olivat yötä ja lähtivät sunnuntai aamupäivänä takaisin kohti Helsinkiä. Lauantai päivä vietettiin poikien kanssa Muumimaailmassa, mm. tönien Niiskuneitiä ja syöden muumitikkaria niin, että koko naama oli ihan tahmainen ;-)
Vanhemman veljenpoikani ja myös kummipoikani piti tulla sunnuntaina ratsastamaan Dianalla, mutta ei saatu tallille kyytiä, ja tuon ikäistä (2v 2kk) ei ihan vielä kuljeteta skootterilla, joten ratsastelut jäivät sitten tältä osin.

Sunnuntaina kuitenkin itse lähdin tallille jo yhden maissa, mutta istuskelin ensiksi pari kolme tuntia, kun ei ollutkaan mitään tekemistä, ja kentällä oli tunti menossa. Puhuin sitten parit tallillaiset mukaan tekemään irtohypytyskujaa tunnin jälkeen, joten Ponilla ja Dianalla oli tiedossa hyppäämistä sunnuntaina.
Diana hyppäsi ennen Ponia, tamma oli aluksi laiska kuin mikä, kyttäili vähän esteitä ja oli hälläväliä asenteella. Loppua kohden ponitammakin kuitenkin vähän intoontui hyppäämään. Diana hyppäsi 65cm.

Dianan jälkeen oli Ponin vuoro, Ponia on kerran aikaisemmin irtohypytetty tuolla, jolloin poni oli kuin vanha konkari, joten kun juoksutus ei oikein sujunut, oli toiveet korkealla, että irtohypytys onnistuisi. Ja onnistuihan se, Poni oli taas niiin superhieno!

Huomaa klipattu selkä!
 
Mukula tuli korvat hörössä kujan läpi, eikä tarvinnut sohia raipan kanssa kujan toisessa päässäkään. Ponista tulee vielä kunnon estehirmu! ;-)

Ööm 40cm? Oliskohan ollut.
Ponihan hyppäsi viimekerralla hienosti 55cm, joten päätettiin muun porukan kanssa vähän korottaa esteitä viimekerrasta, tehtiin 65cm pysty, jonka tämä otus hyppäsi ihan kevyesti! Siinä missä puolet isompi Diana kyttäilee ja jarruttelee, niin puolet pienempi Poni puksuttaa täysillä.

65cm Ponin uus enkka!
Maanantaina oli mun aamutallivuoro, menin tallille kahdeksaksi seitsemän sijaan, kun yksi tallillainen oli käynyt antamassa aamuruoat hevosille. Puhuin kaverin orjaksi mukaan, joten aamutallissa ei kauaa nokka tuhissut, kun siivosi karsinat kahdestaan ja pihaton kahdestaan. Tosin kummassakin, väsynyttä  mieltä järkyttivät kamalan kokoiset hämähäkit, talli ja pihatto raikasivat sotahuudoista, kun niitä vuorotellen tapettiin.

Diana sai maanantaina ylleen juoksutustsydeemin, niinkuin minä sitä sanon, ja rupesi tammasta tikitysravin sijaan löytymään vähän isompaakin liikettä. Sunnuntaisesta laiskuudesta ei ollut tietoa, tamma siirtyili itsestään niin raviin kuin laukkaankin.



Liinu ja varsa pistettiin kolmeen pekkaan aamupäivällä ulos pariksi tunniksi (illalla pääsivät vielä uusiksi ulos), tuli varsalta taas hienoja rodeohyppyjä!




Vein ylläolevan kuvan eilen tiistaina mukanani töihin (vanhainkotiin) ja voi että, kehuivat meidän vanhukset varsaa niiin kauniiksi! Oli vaan pakko olla samaa mieltä, tuo on omaan silmään kanssa niin kaunis hevosen alku.

Maanantaina ajeltiin päiväheinien jälkeen kaverin kanssa pitkin ja poikin tätä lääniä, kun ensin käytiin Börjesillä, sitten kebulassa, sitten suuntana oli Musti & Mirri jonka jälkeen juostiin Tarjoustaloon, ja vielä ennen M&M juostiin ympäri ruokakauppaa.
Börjesiltä mukaan tarttui Ponille ihana Equitaren limemusta riimu ja itselleni kahdet ratsastussukat. M&M mukaan tarttui koiralle sitten Hurtan iiihana pelastusliivi, jota olen kuolannut kauan, ja kun nyt se oli -50% niin se oli pakko ostaa.



Liinun LG't kotiutuivat myös viimeviikolla, ja maanantaina pistin ne Ponille päähän ajohommien ajaksi. Tosin, vasta kolmannet Ponin suitset olivat sopivat noihin, muuten meni LG'iden turpaosuus ihan nenän päälle. Maanantaina siis ralliteltiin LG't päässä ympäri kenttää, ja Poni toimi mainiosti!

Sekavaakin sekavampi kirjoitus, ehkä sitten ensikerralla taas vähän selkeämpää ;-)

2 kommenttia