Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

20. heinäkuuta 2012

Lauma senkun kasvaa

Ensiksi, pahoittelen "pientä" postaustaukoa, olin viikon isäni luona, jossa käytössä vain kämäinen läppäri, hidas, takkuileva netti, sekä ei yhtään kuvanmuokkausohjelmaa. Paitsi paint. Ja gimp joka joko ei toimi, ja jos toimii, niin en osaa käyttää sitä.
= postausinto pyöreä -0. Mutta nyt kotiuduin äiskälle, jossa käytössä mac, nopea netti ja kivaisat kuvanmuokkausohjelmat!
= postausinto pyöreä +10!

Asiaan, lauman kasvulla en nyt tarkoita Liinun varsaa, otsikko olisi hieman erilainen, jos hevoslapsi olisi maailmaan pyörähtänyt.

Liinun ja Ponin omistajalle nimittäin tuli eilen 21 vuotias ratsuponitamma Diana ylläpitoon Keiramon tallilta (Liinukin sieltä) viettämään eläkepäiviä! Tamman kävin tänään tsekkaamassa, kun en malttanut odottaa sunnuntaihin, ja mun omaan tallipäivään. Eikös melkein heti kun hyppelehdin kameran kanssa pihattotarhaan, tuli armoton rankkasade + ukkoskuuro. Muutamat kuvat (2kpl) kerkesin kuitenkin tammasta ottaa, ennekuin pakenin tallinreunustalle juoruamaan yhden ponin omistajan kanssa. Jos sunnuntaina ei tulis rankkasadetta, niin viitsisin heilua kameran kanssa kauemminkin.



Liinun varsa-asiaan sitten, tamma pitää lapsihevosta vieläkin masussaan, maidot laskeutuivat viikko sitten, eli toisaalta varsa voisi pyörähtää maailmaan jo ensiviikolla.. Tänään on 325. tiineyspäivä ja 12 päivää laskettuun aikaan. Ei hirmu kauaa sitten kuitenkaan enää!
Liinu, joka pelkää kovaa pauketta (esmes ilotulitukset saa tän tamman pään pimahtamaan ilman rauhoitusta), oli sisällä rankkasade- ja ukkoskuuron aikaan. Siltikin tamma hyöri ja pyöri hermostuneesti ympäri karsinaa, ja kova tunku oli ulos. Jäi sitten utareiden tsekkaaminen ja kuvaaminen toiseen päivään!
Tilasin käytettynä tuossa pari päivää sitten tammalle ne mun paljon kuolaamat LG bridlet. Nyt täytyy vaan venailla, että  pääsee kokeilemaan toimiiko ne tuolla!



Ponin kanssa ollaan harjoteltu ahkerasti ja vähemmän ahkerasti kisoihin, jotka lähestyvät jo uhkaavasti, ne ovat nimittäin jo ensiviikon lauantaina.. A p u a.

Kaveri oli testaamassa tota mun tamronin putkea viime keskiviikkona ja kuvaili mun tuntia, alla muutamat kuvat ja videot tunnin meiningistä :--) niinja mä ite kanssa pääsin kokeilemaan sitä keskiviikkona myös, kuvasin Poppin ja tämän omistajan menoa! Pakko myöntää, kyllä tuo vanhakin osaa, kun siellä selässä on joku osaavampi ;-)

Olipas muuten sekava postaus :--D noo, koittakaa kestää ja skipatkaa nuo ihanat puhkipalaneet kohdat kuvissa! Eikö vain?

Poppi ja ruunan omistaja


Liina ja minä





3 kommenttia

  1. jee Liinun vanhoja tuttuja!! ja kyllä, Terhin Liinuhan tämä :D

    tulee varmasti hieno varsa, emäkin on niiiiiin hieno<3
    ei sulla sattuis löytymään kuvia Liinun Terhi ajoilta? olisin liiankin utelias näkemään :--D

    VastaaPoista
  2. kivannäkönen tuo Diana (: ja voi kun se varsa tuliskin jo! voin vain kuvitella miten odotat liinun poksahtamista :D ja jes, video! siitä se niiden ottaminen alkaa (;

    VastaaPoista
  3. Vilma, on se kivannäkönen, sen silmät varsinkin!
    mä jokaikisellä tallikerralla (esmes eilen kun kävelin koiran kanssa tunnin tallille) tsekkaan Liinun utareet ja että näkyykö vahatippoja jo :D ei oo vielä kuulunu niitä.. sais kyllä poksahtaa mun puolesta jo!

    ja kyllä, tästä se lähtee, kohta ei ookkaan muitaku videoita (;

    VastaaPoista