Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

15. lokakuuta 2014

Vastaukset kysymyksiinne!

Mitkä ovat Ponin ja Sohvin tavoitteet tällä hetkellä? Entäs tulevaisuudessa? Pysyttekö puskailijoina vai aiotteko kisoihin?
Molemmilla kunnon klise tähän alkuun, mutta pysyä terveenä kaikin puolin! Molempien kanssa kierretään mätsäreitä ja muita epävirallisia tsempaloita, Ponillahan ei virallisiin juttuihin pääse, ellei sitten kyseessä ole jotkin valjakkoajojutut, mihin meillä ei tällä hetkellä ole mahkuja. Safin tavoitteet ovat vahvasti tällä hetkellä laihtumisen puolella, sekä eteenpäinpyrkivyyden tavoittelussa! Safilla olisi suunnitelmissa käydä vielä keväällä viralliset näyttelyt (jos saadaan tuo laihtumaan, ja ellei näyttelyt ole aivan törkeän kaukana meistä). Pitkällä tähtäimellä Safista olisi kuitenkin tavoitteissa saada monipuolinen ja turvallinen harrastekaveri.

Ovatko Poni, Sohvi ja Aada nyt kolmistaan, vai asuuko niiden kanssa muita hevosia?
Viime lauantaina (11.10.) tallille muutti 16v issikkatamma Stjarna, eli Tara. Lauma on siis taas nelipäinen. Lupaan kirjoitella Tarasta täälläkin jonkin verran, ja esittelen sen ainakin kuvien muodossa tässä jokin päivä :-)

Onko Sohvilla tai Ponilla jotain kummallisia tapoja?
Hmm.. Safilla ei ainakaan ole vielä ilmennyt mitään kummallisimpia tapoja, tuo on tasaisen tylsä otus! :D Tuttu ja turvallinen. Ponilla ei muita kummallisia tapoja ole, kuin mahdottoman suuri ego :-D

Mikä on lempi hevosrotusi? Entä väri?
Niitä ei nykyään enää oikein multa löydy. Issikat ja shettikset ei kumpikaan nuorempana innostaneet suuremmin, nyt niissä tuntuu olevan sitä "jotain". Väreissä kiinnostaa ehkä ne vähän harvinaisemmat, tai vähemmän tutut. Toisaalta pakko myöntää, että hyvässä kunnossa oleva musta shettisori on pirun komia!

Aloititko ratsastuksen jollakin ratsastustallilla? 
Olin neljä vuotias, kun paikkakunnallamme oli "ponihoitokerho", jossa hoidettiin hevosia, varusteita ja joskus satunnaisesti ratsastettiin tai ajettiin. Ponihoitokerho kokoontui muistaakseni kerran viikossa, ja siellä kävin kaksi vuotta. 

Millä kaikilla ratsastuskouluissa/-talleissa olet käynyt?
Pienemmillä lähipaikkakuntien yksityistalleilla, tai talleilla, jossa oli jonkinmoista ratsastustuntitoimintaa. Siskolla oli myös joskus suokkitamma Villari jolla ratsastelin joskus ja jouluna, sekä samalla tallilla oli shettistamma Pompeli, jolla myös ratsastelin. Leireillä on tullut käytyä Meri-Teijossa White Rainbowssa, Salossa Ratsutila Kivessä ja ja... joskus 8vuotiaana ponihoitokerhon kanssa oltiin jossain leirillä, mistä en muista mitään kovin ihmeellistä. Islantiin halajan uudestaan ratsastelemaan!

Mitä kaikkea teit Selssin kanssa?
Talutuslenkkejä, ajolenkkejä ja joskus oli joku tuttu ratsastamassa :-) harjailu kuului juttuun myös.

Mitä oman hevosen omistaminen on sulle opettanut?
Rahanmenoa ja aikaista harmaantumista! No ei, en oikeastaan osaa sanoa. Vastuun olen kantanut tekemisistäni jo silloin 11 vuotiaana, kun rupesin Melexiä hoitamaan. Tai ehkä oppinut kantamaan vastuun juuri sitä kautta, kun pari kertaa viikossa vastuu hevosesta ja sen hoidosta oli minulla. Höh, vaikea kysymys! Rahanmenoa tämä ainakin opettaa, Safistakin olen maksanut kaikki kulut itse siitä asti, kun se meille tuli.

Mistä tulee blogin nimi "mä taidan olla ponipoika"?
Blogin kirjoittelua aloitellessani kysyin yhdeltä kaveriltani, että keksisikö hän blogille jonkun kivan nimen. Tämä sitten lonkalta heitti tuon mä taidan olla ponipoika, ja mieletäni se oli aivan loistava! En muista mistä lisäsin nuo pisteet siihen perään, mutta siihen ne sopivat kuin nenä päähän! 

Pahoittelut kuvattomasta postauksesta! Koitan huomenna ulkoiluttaa kameraa vähän, jos vaikka Tarakin osuisi linssin eteen!

Ei kommentteja

Lähetä kommentti