Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

26. lokakuuta 2014

Ontuu

Ohjelmassa oli tänään citylenkki kera Ponin ja Taran. Olin eilen Loimaan shetlanninponinäyttelyssä ihastelemassa hienoja (ja puhtaita) shetlantilaisia, ensi vuonna sitten Minoksen kanssa samanmoisiin kekkereihin!

Meidän possujuna starttasi tallilla iloisin mielin, Poni oli kärryjen edessä ihan superreipas. Puolessa välissä matkaa ravipätkällä huomasin kuitenkin ruunan ontuvan toista takajalkaansa, jonka myöhemmin paikallistin oikeaan takajalkaan. Ponillahan oli reilu kuukausi sitten sama takapolvi kipeänä, eli se vaivaa taas. Tällä kertaa ruunan käynnissä ei näkynyt mitään eroa normaaliin, kun viimeksi ruuna oli olemukseltaan muutenkin vaisu, ja käynnissä oikean takajalan askel tuli jotenkin muuta liikettä "myöhässä". Nytkin ravissa otus ravasi hetkittäin puhtaasti, kunnes taas ontui.

Päälle päin ei taaskaan näkynyt mitään turvotusta tai lämpöilyä, mutta ensiapuna (ja muutenkin aina liikutuksen jälkeen rankkuudesta riippuen joko linimenttiä tai kylmäpussit) käärin pinteleiden apuna kylmäpussit molempiin polviin.
On muuten hieman vaikea saada kylmättyä noita takapolvia! Pari kertaa tullut kirottua niiden vaikeutta.

Olemukseltaan tuo oli tosiaan tänään täysin normaali, iloinen(?) pirteä itsensä, ja piti sitä vähän jarrutellakin, kun olisi paahtanut menemään simmoista kiitoravia. Silläkin nyt olen lohduttanut itseäni, että tuo ravaa mielellään reipastakin vauhtia, ennenkuin siirtyy laukkaan.

Ei kai siinä, ollaan nyt käyntikuurilla taas ainakin viikko ja ihmetellään liikettä ja harmaannutaan liian aikaisin! Outi lähetti mulle alkuillasta viestiä, että tuo lepuuttaa oikeaa takasta melkein kokoajan.


Alkulenkistä!
Plaah. Voi takapolvet sentään. Tämä olisi taas niitä vaivoja, mitkä ottaisin mieluusti itselleni ja antaisin Ponin olla ilman! Vielä, kun niiden kylmääminen on maailman vaikein homma.

Ai niin, lukijoita on jo hurjat 220! Miten niitä nyt taas yhtäkkiä on ilmaantunut valtava määrä lisää? Mulla olisi varastossa yksi rehukokeilupostaus kuvia vailla, joka on tehty yhteistyössä Suomen Ratsutarvikkeen kanssa, mutta tosiaan, sen julkaisen vasta, kun olen nappaillut parit kuvat!

5 kommenttia

 1. Miten saat takapolviin pintelit? :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. siinä se onkin - en kovin helposti! :D kahdella pintelillä onnistuu suhteellisen hyvin käärimään kylmät polviin. toki jos poni koukistaa polvea paljon, niin sit se kyllä lössähtää.

   Poista
 2. Olikohan se Hevosurheilu, jota lueskellessa osui silmiin mainos takapolvien kylmäsjutusta. Tuli heti Poni mieleen, joskin sellainen hevosen kokoiselle tehty kylmäyshärveli ei taitaisi pikkuponille asiaansa ajaa. :D

  Google ei ollut kaveri, enkä siis löytänyt kyseisestä tuotteesta mitään tietoa enää. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kuulostaa taivaalliselta! :D noita on ihan mahottoman vaikea kylmätä. hevoskokoinen voisi olla vähän liian iso! :D täytyy pitää silmät auki, kiitos kun vinkkasit :-)

   Poista
 3. Ota kuva seuraavaksi kun pintelöit polvet, haluan nähdä! :)

  VastaaPoista