Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

16. lokakuuta 2014

Päätöntä menoa

Vitsit että tänään oli päivällä nätti ilma! Pitkästä aikaa osui aurinkoinen sää vapaapäivän kohdalle.
Aamupäivällä kävin Suomen Ratsutarvikkeessa hakemassa vähän Marstallin Vitoa meille kokeiluun sponsoroinnin merkeissä, ja kahden maissa ajelin tallille.

Valpperiin muutti tosiaan lauantaina uusi vuokralainen, 16vuotias issikkatamma Stjarna, jota on nyt ruettu kutsumaan Taraksi. Parit lenkit ollaan yhdessä Taran omistajan kanssa menty niin, että olen ollut Ponilla mukana. Ja voi mahoton, kun tulee sitä tölttäilyä katsoessa itselle fiilis, että pääsisipä Safillakin jo! No, reilu vuosi enää :-)Muu lauma on ottanut Taran hyvin vastaan, Poni vielä tammaa vähän kyörää takaa, ja esittelee liian suurta egoaan. Eiköhän se tästä, väitän että aika nopeasti tuo lauma taas toimii kunnolla. Olihan se noille muille karvalaamoillekin kova paikka, kun lauman johtaja pari viikkoa sitten lähti pois. Laumadynamiikka ollut vähän hukassa, kuka johtaa ja mihin johtaa.

Joo, mutta koska tänään oli kiva ilma, raahasin Safin ja Ponin kentälle vapaaksi juoksemaan. Eilen käytiin 6km lenkki Taran ja tämän omistajan, Tiinan, kanssa, joten en olettanut että Poni hepuloisi, mutta Safilla oli energiaa! Tamma on saanut olla tarhassa öllöttelemässä ihan rauhakseen.
Safi heitti köyrypukkeja ja laukkaili kenttää päästä päähän monta kertaa, eikä tuota paljoa tarvinnut innostaa, että uudestaan lähti laukkaamaan. Poni lähinnä ravaili edestakaisin, mutta otti ruunakin parit spurtit.

Ponin showravi!
On se edustava!

Ponilla on ylläolevassa kuvassa ruunan normaali asento, kun otus vähäänkään innostuu. Ruuna heittää lähinnä päätään sivulta sivulle, ja on tämä näköjään Safiinkin tarttunut!

Tässä nukkuu papparainen <3 ruunan lopetuksesta huomenna jo kaksi viikkoa.
<3

5 kommenttia

 1. Ihanat harmaat ja ihan huippukuvia Tarasta!

  VastaaPoista
 2. Miten muuten opetat Safille töltin?

  VastaaPoista
 3. Tiina, kiitoksia kiitoksia! Hyvä jos on Taran kuvat mieleen, saat kopioida ne ihan vapaasti :)

  Ano, mä tai Outi ei opeteta Safille tölttiä (muutakun juoksemalla ihan hiljaa vieressä jolloin se menee tölttiä), vaan Safi lähtee vuoden päästä koulutukseen opettelemaan tölttiä käskystä! ;)

  VastaaPoista
 4. aaa... Miten muuten issikoille opetetaan töltti?

  VastaaPoista
 5. Ano, issikoilla (useimmilla) se töltti tulee ihan luonnostaan, eli periaatteessa ihan samallailla, kuin vaikka laukka puokeille. Uskoisin. En ole kouluttaja ammatiltani, sen takia tuo meneekin ammattilaisele oppiin, että oppii sen töltin kunnolla ja puhtaaksi.

  VastaaPoista