Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

13. syyskuuta 2014

Viime viikkojen kuvat ja kuulumiset

Tsek aut edellinen postaus koskien sponsoroitua rehukokeilua!

Innostuin nyt käymään viimeaikaisia kuvia, mitä tuli otettua blogin hiljaiselon aikana. Koska en osaa nyt olla koskematta tähän uuteen ihanuuteeni (kone <3), käsittelin nyt kasan kuvia tänne teille näytettäväksi! Selitettäänkö samalla, mitä tässä on nyt viimeviikkojen aikan tullut tehtyä.
Elokuun viimeisenä lauantaina vietin hevosten tarhassa pitkän tovin vain niitä kuvaten ja rapsutellen. Melex kulki usein omia polkujaan, mutta Harmaat ja Aada seurasivat minua pitkinpoikin hevosten hehtaaritarhaa. Kohta onkin jo lokakuun alku, ja olisi aika jättää heipat tuolle super vanhukselle. Huomasin muuten tänään Selssin haudalla kökkiessäni, että minun ja Outin istuttamat porkkanat ovat kuin ovatkin kasvaneet! Suurin oli varmaan maksimissaan 2cm pitkä, mutta porkkana mikä porkkana! Persiljat ja kukkaset ovat myös kasvaneet, ruohosipulit jäivät jonnekin matkan varrelle.

Elokuun viimeisenä sunnuntaina käytiin Outin ja Melexin kera sänkkärillä rallittelemassa. Ylemmät Ponin ajokuvat onkin Outi ottanut, kiitoksia! Kummempia ei tehty, pyörittiin siellä täällä, otettiin laukkaspurtteja ja otettiin parit laukat myös vasempaan kierrokseen ympyrällä. Suoraan mennessä Poni nostaa aina oikean laukan, vasen on paljon, paljon vaikeampi. Pari päivää sitten alkuviikolla käytiin myös uusiksi sänkkärillä, tällöin oli mukana Melexin lisäksi Aada, jonka perään Poni vähän haikaili. Otetiin laukkaspurtteja Melexin kanssa, ja kävin minäkin ruunan selässä rallittelemassa vielä. On se vaan niin tuttu ja turvallinen!
Viikolla myös joku päivä valjastin Safin pitkästä aikaa valjaisiin, ja ohjasajettiin tamma kentällä Outin kanssa. Tamma toimi valtavan hyvin! Liikkelle lähdöt onnistuivat lähes poikkeuksetta, ja nyt mukana oli Ponin ajoraippa, jolla huomautettiin heti, jos äänestä ei lähdetty liikkeelle. Ravissa pari kertaa tamma heitti perää, mutta muuten toimi hienosti!
Kaiken kuuliaisuuden lisäksi Safi kulki hetkittäin ravissa todella ryhdikkäänä. Törkeän hienoa ravia mentiin ympäri kenttää! Laukat nousivat pyynnöstä myös molempiin suuntiin, ja töltättiin me muutama askelkin. Täytyy rueta äänellä pyytämään tölttiä, laukan ja ravin kun tuo ymmärtää jo sanasta nostaa.

Safille on tehty alustavia suunnitelmia ensi kevääksi/alkukesäksi, joten nyt syksyn ja talven aikana olisi tarkoitus saada tamman kuntoa ylös ja painoa alas. Sama kyllä Ponin kanssa, mutta varsinkin Sohvin!

1 kommentti

  1. Sinut on haastettu! :)

    http://hot-proof.blogspot.fi/2014/09/erikoispostaus4-haaste.html

    VastaaPoista