Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

30. syyskuuta 2014

Rennosti ilman satulaa


Että tuo paksu eläin voi tuntua vaan niiiiin tutulta ja turvalliselta, sekä kotoisalta!
Tänään oli mahdottoman kiva ilma, joten sovittiin (vinguin) Outin kanssa, että menen Sohvilla ilman satulaa hetken lähimetsään ja Outi ottaa kivoja fiilistelykuvia.

Tamma oli taas alusta asti ihan mahtava. Tämä ratsastuskerta oli 8. ja nyt tamma rupeaa pikkuhiljaa ymmärtämään pohkeista eteenpäin pyynnön. Tai lähinnä pysähdyksestä käyntiin, kun pyytää tammaa vähän reipastamaan "raviin", tulee yleensä sieltä askel pari tölttiä. Ravattu ei selästä käsin vielä siis ole, töltätty ihan pari hassua askelta.

Sohvi oli alusta asti hirmuisen rento, eikä kuskikaan yhtään jännittänyt! Safi 3veen kanssa uskallan lähteä ihan tuosta vain ilman satulaa metsään kävelemään, Aada 10veen kanssa ei tulisi mielenkään.


Ihmeteltiin tiellä ollutta palloa (Epe......)
Phuh, tuo tamma on vain täyttä kultaa <3
Rämmittiin hetki ihan kunnon metsässä missä ei ollut polkua, ja voi että tuo neiti tykkää siitä touhusta! Mitä vaikeakulkuisempaa reitti on, sen mielummin tämä on menossa eteenpäin.
Ratsastelu kesti suurinpiirtein 15minuuttia, joten taaskaan ei mistään raskaasta hommasta kyse ollut. Jotkut vähän vierastavat ajatusta mennä issikan selkään kolmevuotiaana, mutta Outin kanssa ollaan ajateltu, ettei tästä haittaa voi olla, Safi kun on ikäisekseen tosi hyvin kehittynyt. Ja jos se nyt ihan kauhuissaan olisi ja luulisi joka kerta, että taaas ratsujuttuja, ei hepsu luultavasti tulisi lähes aina tarhassa vastaan ja oikein hakemalla hakisi ihmisten seuraan. Maalaisjärjellä pärjää pitkälle!

Tämä otus oli kyllä oikea löytö silloin 1,5 vuotta sitten <3


Ainiin, jottei tunnelma olisi liian ruusuinen, niin kerrottakoon täälläkin, että pappaheppa Melex lähtee perjantaina viimeiselle matkalleeen. Ruunan tulee lopettamaan tuttu eläinlääkäri ja herra haudataan Selssin viereen hevosten tarhaan.

3 kommenttia

  1. Vau mikä tamma teillä!

    VastaaPoista
  2. Hienoa edistystä! Hah kuvakulma vissiin hiukan hämää alimassa kuvassa kun Safi näyttää siltä kun olisi syönyt pyöröpaalin, muissa kuvissa näyttää iha normaali issiltä :D
    ja näin valmiiksi jo tsemppiä tulevaan kun täytyy jättää viimeiset hyvästit melexille! Ja erityisesti outille kun melexhän on ollut hällä niin kauan!

    VastaaPoista
  3. Kiitoksia kommenteista!

    ja Ano, ei, kuvakulma ei hämää :D Safi on kuin pyöröpaalin nielaissut! Laihdutuskuuri käynnissä, tosin hiljaksillaan edetään :)

    VastaaPoista