Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

25. syyskuuta 2014

Aadan juoksutus

Varoituksen sananen, miljoona samanlaista juoksutuskuvaa tulossa ;-) ja yksi videokin vielä!

Juoksutettiin (& irtohypytettiin, mutta siitä ei kuvia) tänään Outin kanssa Aada kevyesti ilman mitään piuhoja tai pauhoja, liina oli kiinni riimussa, tarkoituksena vain liikuttaa tammaa vähän, ettei tule vapaapäivää.

Aadalla on nyt ratsastettu kolme kertaa kuolaimetta, ja koko hevonen on jotenkin rennompi ilman niitä. Aadan suu raspattiin ja tsekattiin huhtikuussa ennen Outille tuloa, jolloin siellä ei ollut mitään ongelmia, joten en usko että hampaissa olisi piikkejä, mikä saisi tamman vastustelemaan ohjasotetta kuolaimet suussa. Ehkä tuo on vain niin herkkä suustaan/matala kitalakinen, että vetäisee herneet nenään kaikesta. Normaalisti tammallahan olisi käytössä Sweet Iron kolmipala (sama kuin Sohvilla), mutta nyt tosiaan ollaan menty noilla mun LG:eillä.
Tänään juoksutuksessa Aada kaahotti ravilla pari ensimmäistä kierrosta, mutta rauhoitti ravin aikastlailla nopeasti! Hetkittäin venytti kaulaansa alas molemmissa kierroksissa, jolloin tamma sai suuret kehut. Pari viikkoa sitten en olisi voinut kuvitellakkaan, että tamma venyttää eteen alas rauhallisessa, rennossa ravissa ilman piuhoja.
Aada on hirmuisen mukava hevonen silloin, kun se on herkkä ja rento, sekä muutenkin kivalla päällä. Ilkeä tuo ei koskaan ihmistä kohtaan kuitenkaan ole, ihan julmettoman herkkä vain, ja Tamma isolla alkukirjaimella! Tuo vetää helposti koko kasvimaan nenään, kun ehkä joskus vaaditaankin jotain pelkän rauhallisen ravin lisäksi.Pyöritettiin tänään hevosille uusi paali heinää tarhaan, ja Melexiä katsoessa tulee aika surku. Heppapapallehan on varattu lopetusaika ensi viikon perjantaiksi (3.10., sama kuin Selssillä viime vuonna), koska hampaat ovat aikalailla lopussa ruunalla. Tänään Melex veti kauheita tuppoja heinää irti paalista ja tiputti ne vain maahan, ja oli pirun kiukkuinen lauman muille hevosille. Raukka ei oikein pysty syömään tuota isoa heinää, heinäsilppu jota paalin "pohjalla" on, uppoaa vielä hyvin. Pappa onnistui minuakin hipaisemaan takasellaan, kun yritti Safia monottaa. 

Plääh :(

Ei kommentteja

Lähetä kommentti