Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

19. syyskuuta 2014

Kenttärallia


Safi ja Aada (= thö paksut tammat) pääsivät tänään kentälle juoksentelemaan vapaana. Tosin sitä ennen kylmäsin Ponin jo aika hyvin parantuneen polven! Olin kolme iltaa töissä, torstaina kävin itse kylmäämässä, muuten Outi kylmäsi. Kiitoksia!
Keskiviikkona olin aika kauhuissani menossa tallille, kun tiistaina Outi lähetti viestin, ja sanoi, että polvi on tosi lämmin ja pulssi tuntuu hyvin. Keskiviikkona polvi oli kuitenkin hieman turvoksissa, pulssia ei tuntunut, mutta lämmin se oli. Pintelin kanssa säädin siihen kiinni kylmäpussin. Eilen Poni oli karannut naapurin puolelle, ja tulikin sieltä laukaten pois, kun ruunaa huudettiin.
Tänään pyöritin jalkaan kiinni kahdella pintelillä yhden kylmäpussin, ja on muuten vaikia paikka toi takapolvi saada mitään pysymään kiinni! Poni seistä törötti kuitenkin vajaa 20min harjauspuomissa kiinni, jonka jälkeen ravuutin sitä pihalla pari kertaa. Otus juoksi aika kivasti, eikä polvi ottanut nokkiinsa meidän "show-ravistakaan". Hyvä! Loppuviikko kuitenkin ollaan ja möllötetään ja kylmätään polvea, alkuviikosta alotellaan liikutusta käynnin muodossa. Hieroja meinasi, että polvessa oli joku revähdys, toivottavasti ei mitään vakavampaa. Jatkossa kylmään polvea liikutuksen jälkeen kylmäpusseilla, ja käytän lisäksi linimenttiä.


Joo, takaisin tämän päivän tammojen liikutukseen! Safi oli aikalailla reipas (kerrankin!), ja aluksi neito mennä pörhelsi päätään heittäen ympäri kenttää. Aika pian tamman ylimääräiset ruudit kuluivatkin loppuun, ja siinä missä Aada meni kenttää päästä päähän ravurinravia, meni Safi rauhallista laukkaa pieniä pätkiä.
Kun suurimmat energiat olivat purettu, laitettiin kentälle kolme ravipuomia, johon sitten ohjattiin hevosia vuorotellen menemään. Aada meni aika haikappaa niiden yli, Safi paljon hillitymmin. Kun saatiin molemmilta hyvät puomipätkät, nostettiin yksi puomeista n. 40cm esteeksi, johon myöskin ohjattiin hevosia vuorotellen.
Molemmat hyppäsivät esteen kahdesti, lopetettiin siihen, kun Aada malttoi mennä edes jotenkin hallitusti esteen yli, ja kun Safi meni aavistuksen reippaampaa laukkaa ja nosti jalkojaan kunnolla.


Huomenna olisikin tarkoitus pestä ainakin molemmat harmaat, sekä käydä ajamassa Sohvilla!

Ei kommentteja

Lähetä kommentti