Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

15. syyskuuta 2014

Ja juna kulkee taasNimittäin possujuna.
Safi pääsi kuukauden tauon jälkeen kärryjen eteen reippailemaan, ja tamma olikin aikastlailla mukava! Raippa oli mukana tukena, kuten myös potkuremmi lähinnä allekirjoittaneen mielenterveyden vuoksi. Safilla lentää peräpää aika helposti, kun sitä komentaa eteenpäin esimerkiksi jatkamaan tietä eteenpäin, kun tamma haluaisi metsään rämpimään.

Pari kertaa tuo pysähteli, mutta lähti liikkeelle todella helposti! Äänellä yleensä, välillä tarvitsi pienen muistutuksen raipalla. Raviin ja laukkaan siirryttiin hienosti pyynnöstä. Mahtava neitonen!

Poni tuli tosiaan jonon viimeisenä, ja katsoin jo lähtiessä, että käveleekö se puhtaasti. Ajattelin olevani taas vainoharhainen (olen nykyään ihan vainoharhainen hevosten jalkojen terveydestä), ja annoin asian olla. Myöhemmin kun katsottiin Outin kanssa molemmat liikettä, huomattiin ruunan ontuvan jompaakumpaa takajalkaa. Outi paikallisti ontumisen oikeaan takajalkaan, josta olin samaa mieltä. Käynnissä ok, mutta ravissa hyvin epämääräistä ontumista. Kotiinpäin sitten käveltiinkin ihan rauhakseen koko matka.Tallilla kopeloin koko jalan läpi painellen ja kaivellen. Poni veti jalkaa pois, kun kaivelin vuohista kunnolla, tosin epäilen sen johtuneen ihan vain siitä, ettei otus tykkää kun jalkoja lääpitään liikaa. Pintelöin kuitenkin kylmäpussin vuohiseen, polveen hieroin kunnolla linimenttiä, ja reiteen hieroin arnikaa. Kylmäpussi sai olla koivessa 20min, jonka jälkeen ravattiin pihanurmella pätkä. Ihmeteltiin molemmat Outin kanssa liikettä vuoron perään, ja edelleen samanmoinen epämääräinen liikehteleminen jatkui.
Poni oli kuitenkin kylmäämisen jälkeen ihan pirteä, lenkillä ruuna oli aika vaisu. Jalassa ei siis ollut missään kohtaan mitään lämmintä aluetta, tai edes turvoksissa olevaa. Päätin seurata jalan tilannetta, ja parin viikon päästä kun meidän eläinlääkäri tulee tallille, saa tämä tsekata jalan läpi, mikäli se edelleen on kipeä.
Facebook sai toki valituksen Ponin jalan kunnosta, ja pari hevostuttua heitti veikkauksensa pöytään. Muutamat epäilivät polvea(Ponillahan on löysät takapolvet), yksi epäili että olisi liukastunut tarhassa ja selkä olisi jumissa ja onnahtelisi sitä... Rupean itse kallistumaan polven suuntaan, tosin Poni liikkui eilen puhtaasti kentällä kaikissa askellajeissa, joten tuntuu oudolta, että se nyt yhtäkkiä olisi ruennut vaivaamaan...

Harmaita hiuksia kasvaa, vaikkei nyt kovin vakavasta tilanteesta kyse olekaan! Seurataan ja kylmäillään nyt rauhassa ennnen kuin ruetaan sen kummempiin jatkotoimiin.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti