Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

27. syyskuuta 2014

Painava kaasujalka

Kaverini oli eilen sekä tänään ratsastamassa Aadalla pitkästä aikaa. Eilinen sujui kivasti, tamma oli oikein kivalla päällä ja mukavan rauhallinen. Eilen mentiin puomeja, sekä hyppäsivät nuo myös n. 40cm estettä ihan pariin otteeseen.
Eilen oli puomeja jonossa vain kaksi, tänään jatkettiin samalla kaavalla, mutta puomeja oli nyt kolme.  Aluksi meni taas tosi mainiosti, Aada oli alusta asti aika rento ja rauhallinen. Minä olin natsina kentän keskellä keksimässä, että mitä seuraavaksi tehdään, ja kun puomeja oltiin menty jonkun aikaan ihan noin vain ravissa yli, keksin, että puomien jälkeen laukka, laukataan seuraava lyhyt, sekä pitkä sivu, jonka jälkeen takaisin raviin ja puomit josta taas laukka..

Aluksi meni pari kertaa kivasti, Aada rauhoittui hyvin laukasta takaisin raviin, mutta parin toiston jälkeen jäi laukka vähän päälle, ja neiti tarjosi sitä joka väliin.
Vaihdettiin kuskeja n. 30min päästä, enkä ollut yhtään varautunut tänään menemään hevosen selkään, mutta miksikäs ei! Kaverilla rupesi polvet särkemään sen verran, niin siksi kuskeja ylipäätään vaihdettiin.


Päähän kaverin pari kokoa liian pieni kypärä ja menoksi!
Ja voi jestas, oli Aadalla kaasu vähän pohjassa! Rauhallisesta ravista ei ollut tietoakaan, ja puomien jälkeen yritettiin aina nostaa laukkaa. Suunnittelinkin, että olisi ollut hyvä mennä pellolle päästelemään höyryjä, mutta täällä satoi eilen aika hyvin, joten ajattelin, että pelto tuskin on hyvässä kunnossa täysillä menoon.



Puh, näitä kuvia katsoessa tulee kyllä ikävä kesää ja leiriä, kun sai mennä ohjatusti ja vinkkejä istuntaan. Virheeni kyllä tiedän itse varsin hyvin, ei tarvitse niistä nostaa haloota :-)

Mentiin hetki vasempaan puomeja, ja otettiin parit laukat pitkälle sivulle, ja pari kertaa mentiin myös oikeaan puomeja. Kauaa en mennyt, ja heti kun ruettiin kävelemään, oli tamma taas ihan rauhallinen.

Aadan kaasuttelujen jälkeen liikutettiin vielä Safi ja Poni n. 30min kestävällä ajolenkillä. Safilla oli kärryt perässä ja Poni löntysti perässä. Edelleen liike puhdas ruunalla! :-)
Safi oli taas tuttuun tapaan kiva ajaa, tänään tosin aavistuksen laiska.


Tämän päivän kuvat © Katja H., kiitos!

Pyytäisin lukijoilta muuten hieman lisää aktiivisuutta :-) bloggaaminen on hurjan paljon kivempaa, jos jokunen kommentti eksyisi kirjoituksiin!

3 kommenttia

  1. Epäaktiivinen kommentoija ilmoittautuu! Ikinä en ole tainnut tämän blogin kommenttilootaan mitään viestiä panna. Mielestäni tämä on mukava blogi ja ulkoasu on ihana. Lisäksi ovat ponitkin ihania, vaikka en ole vielä suht uutena lukijana jaksanut perehtyä, että mikä poni on mikäkin. Auttaisi varmaan lukemista jos muistaisi nuo karvamoottorit :D

    VastaaPoista
  2. Se koira älähtää johon kalikka kalahtaa jne. Eli yksi epäaktiivinen kommentoija ilmoittautuu, mutta kyllä täällä ollaan silti!

    Perjantaina meen muuten katsomaan teille mahdollista lauman jatketta :) nimim. facebookstalkkeri :D

    VastaaPoista
  3. Ano, tervetuloa mukaan! :)
    Tiina, ei se niin nuukaa ole ;-) joo ja Outi sanoikin, että oot ilmesesti tulossa la katsomaan pihattoa! (: toivottavasti on hevonen mieleen!

    VastaaPoista