Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

21. syyskuuta 2014

Ratsastelua Aadalla


Ruskea Neiti-hevoinen sai tänään toista kertaa nuo minun LG't päähänsä. Eilen mentiin niillä ekaa kertaa, ensin minä (piti testata että jarrut pelaa, ja ettei se ole ainakaan yhtään sen hullumpi näiden, kun kuolaintenkaan kanssa) abauttiarallaa puolisen tuntia, ja toiset puoli tuntia meni Outi.
Eiliset ratsastukset menivät meidän molempien mielestä tosi hyvin! Okei, vauhtia löytyy ja välillä ollaan kuin mitkäkin kirahvit, mutta hetkittäin hevonen näyttää hevoselta, ja ihminenkin muistuttaa enemmän ihmistä, kuin perunasäkkiä! Pikkuhiljaa, pikkuhiljaa.. Näiden lisäksi parhain juttu on se, että Aada on kuolaimetta todella paljon rennompi, mitä kuolainten kanssa!

Kuolainten kanssa Tamma ei oikein hyväksy kunnon tuntumaa, ja rupeaa todella helposti vänkäämään sitä vastaan, ja muutenkin vetäisee kasan palkokasveja turpaansa tosi helposti ja nopeasti. Kuolaimetta ei ongelmaa! Saa pitää tuntumaa eikä tamma muutenkaan ole niin herkkis. Molemmat ratsastuskerrat ollaan menty kentällä ihan yksin, ilman tukihevosta, eli Melexiä. Pappaponin perään hirnumiset eivät edes tänään aiheuttaneet mitään kummempaa reagointia, vähän päätä ylös ja siinä se. Mahtavaa!


Koska eilinen ratsastus meni kaikkien kolmen osapuolten osalta tilanteen huomioon ottaen todella kivasti, olin pessimistisellä asenteella liikenteessä, että tänään ei suju yhtään. Pestiin Safi ensin, ja minä kylmäsin Ponin takapolven(jonka kirosin taaaaas jonnekin hyvin alas), jonka jälkeen varustettiin Aada ja köpsyteltiin kentälle. Ei mennyt ihan niin kivasti mitä eilen, mutta hymyissä suin tulin kuitenkin selästä alas!
Aada rauhoittui tänään nopeammin ja rentoutui varsinkin käynnissä tänään tosi kivasti. Ravi sujui hetkittäin ihan jees, mutta useimmiten kaahotettiin ympäriinsä. Eilen saatiin hetkittäin myös tosi kivoja ravipätkiä, varsinkin Outilla näytti sujuvan tosi hyvin!
Uskalsin tänään myös ekaa kertaa ottaa Aadalla pieniä laukkapätkiä kentän pitkiin sivuihin. Tuo meidän kenttä on sen verran kapea (14m), etten siinä uskalla Aadalla laukata ympäri kenttää, joten pitkät sivut laukattiin, ja lyhyet käveltiin. Laukkojen jälkeen Aada oli hetken ravissa rennompi.


Kyllä tämä tästä! Jatketaan kuolaimetta menoa, kun tamma on näin paljon rennompi, ja jarrut ja ratti pelaa yhtälailla näinkin.

Aadasta vielä lyhyesti toiseen neiti-hevoiseen, käytiin eilen Safilla ajamassa! Mentiin vajaan tunnin rauhallinen lenkki, Outi oli Melexillä mukana. Ravit (ja laukat) nousivat äänestä, mutta myös reippaammasta vauhdista hidastettiin takaisin käyntiin pelkällä äänellä. Onnistuneesti ohittuvat autojen lisäksi myös lehmät! ;-)

Tämän postauksen kuvista kiitos kuuluu Outille!

2 kommenttia

  1. Kiva postaus ja hyviä kuvia! :) hyvin meet aadan kaa. :) mutta varmaan tossa tekstissä pitäisi olla: "mutta reippaammasta vauhdista hidastettiin takaisin käyntiin pelkällä käynnillä" niin pitäisikö siinä olla äänellä eikä käynnillä? :D

    VastaaPoista
  2. Ano, kiitos! :-) haha ja joo! :D hyvä kun joku huomaa! täytyykin korjata.

    VastaaPoista