Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

21. kesäkuuta 2013

"Sehän kehittyy ku syöpä!" (3x video)

Varmaan ensimmäinen kerta, kun kuulen kyseisen ilmaisun positiivisessa mielessä. Tänään oli Ponin viides valmennuskerta, ja meni aika mukavasti, kuten otsikoinnista voi päätellä.

Kenttä oli juuri lanattu, eikä siinä ollut kerennyt vielä menemään kukaan muu, joten me saatiin baanailla siinä ilman, että kärryt hyppii ja pomppii ilmaan. Koeajettiin myös uudet ohjat sekä uusi ajoraippa (<3 rakkaus), ja hyvin pelasi!
Tehtiin samoja tehtäviä kuin viimeksi, eli ensin harjoiteltiin keskilävistäjälle tuloa suorana ja keskelle seis. Onnistui paljon paremmin, kuin viimeksi! En tajua mistä tuo repii aina lisää sitä suoruutta valmennusten välillä. Tuo on suoristunut ihan huomattavasti sitten ensimmäisen valmennuskerran, eikä edes tunge niin paljon lapojensa kanssa joka suuntaan.


Valmentaja myös kehui, että Poni hakee hetkittäin ihan pieneksi ajaksi peräänantoon, ja tässä viikkojen saatossa ruunan suu on myös ruennut toimimaan. Ennen kun ruunaa liikutti kuolaimet suussa, ei turpa kuolastunut ollenkaan, mutta nyt tuo on melkein heti alkutunnista ihan kuolaturpana.

Keskilävistäjä -tehtävän jälkeen siirryttiin taas kolmikaariselle. Aluksi tultiin ihan sitä vain suoraa läpi, josta sitten ruettiin tekemään käyntisiirtyminen suorille urille. Sujui kivasti, aina kun sain ruunan suoristettua! Siirtymisien jälkeen otettiin suoralle seis ja takaisin raviin. Tuon uuden ajoraipan kanssa saa paljon pienemmällä viuhtomisella paljon enemmän aikaan, ja kun siinä päässä on tuo narunhärpäke, saa sillä mukavasti vähän ääntäkin aikaan. Poni on aika laama raippoja kohtaan, mutta tänään homma sujui kivasti, ja pysähdyksestä päästiin raviin ihan muutaman käyntiaskeleen kautta.

Pilotilla oli pieniä teknillisiä ongelmia saada ruuna asettumaan kunnolla, ensimmäisessa kaarteessa asetus vasemmalle onnistui aina tosi hyvin, mutta seuraavat kaarteet sitten vähän niin ja näin.. Parani kyllä vähän loppua kohden!


Otettiin loppuun vielä vähän hyvin alkeellista lisättyä ravia, ihan vain, että saadaan ponin jalkoja vähän venymään ja paikkoja aukeamaan. Pari kertaa onnistui suhteellisen mukavasti, ja tuo lähti hyvin takapäällään rullaamaan eteenpäin liikettä. Valkku sanoi, että ruunan lavat voivat olla vähän juntturassa, joten se ei etusilla pääse vielä venyttämään kunnolla. Pitäisiköhän tuolle tilata hieroja!


Ruuna oli taas ihan hikinen työskentelyn jälkeen, joten poni pääsi suihkun kautta tarhaan, jonne vein sitten vähän myöhemmin pari ämpärillistä vihreää. Sain myös luvan omistajalta, että voin ruunaa laskea laitumelle joksikin aikaa, ja ottaa sitten takaisin tarhaan. Tallin omistajat lähtevät huomenna juhannuslomalle, joten meikäpoika muuttaa pariksi päiväksi Capon kanssa omistajien taloon ja olen sitämyöten myös vastuussa tallista. Olen suunnitellut jo huomen illaksi lähteväni ajamaan Ponia maastoon ja ottavani Capon kärryjen viereen kävelemään. Tosin varmaan ihan käyntilenkki on tulossa, kun tiet sen verran kovia, ja kun tänään työskenneltiin kuitenkin kunnolla. Hyvää palautusta siis :-)


Alla vielä mun syöpäläisestä pari videota kun yritetään vähän pidentää askelta. Ja kyllä, rintaremmi on jäänyt vähän liian alas roikkumaan, korjataan ensi kerralla ;-) (mä en näköjään hallitse nyt yhtään rintaremmejä)
Pakko vielä mainita, että vaikka käytän raippaa, en sillä Ponia mätki, vaan tuohon viereen narun kanssa heiluttelen ja herättelen :-) ja leikin näköjään oravaa nyyh.

Suuren suuri kiitos Anna P:lle kuvista ja videoista!

ps. beeda on ihku kun jelppi videoiden kans ku koneella oli joku vammaus menossa.

3 kommenttia