Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

24. kesäkuuta 2013

Hyppy pomppu...

.. koikkaloikka, eli toisin sanoen irtohypytystä Mikkolan tallin talliporukalla! Raahattiin Safikin mukaan vähän väsyttämään itseään huomista vuolua ja uutta vuolijaa ajatellen(joka sujui kuitenkin ihan loistavasti).

Mukana oli menossa siis Poni, Liinu, Diana, Safi ja kolme tallin yksityistä. Hyvän kokoinen porukka siis! Tallin yksityiset tulivat ensin, sitten oli vuorossa Safi, Liinu, Poni ja Diana.

Safia en yrittänyt edes alkulämmitellä liinassa, kun ollaan sitä vasta käynnissä harjoiteltu. Päästin tamman siis vapaaksi ja pistin vähän liikettä lihoihin. Vähän tuo innostui juosta, ei nyt mitään sekoamiskohtauksia kuitenkaan saanut.
Käveltiin ensin yhdessä kujan läpi ja haisteltiin puomit läpi. Outi odotteli toisessa päässä leivän palat kädessä, ja tosi nopeasti tuo oppi niitä mennä hakemaan.

Safi ei kuumentunut esteistä yhtään, laukassa tuo esteet ylitti, ja vain kerran putosi. Ongelmitta mentiin siis oikeastaan yli :-) Pari kertaa mentiin läpi pelkät puomit, sitten oli pienet ristikot ja lopuksi taisi olla ristikko ja pieni pysty. Vaava oli kyllä niiin hieno ja sai paljon kehuja! Sohvi sai paljon kehua muilta tallilaisilta, lähinnä tamman jouhet saivat paljon huomiota. Sohvi otti rennosti Mikkolan paikan, vähän huuteli joillekin hevosille, muttei muuta. Tallin puolentoistakuukauden ikäinen varsa olisi vain kiinnostanut ihan hirrmuisesti!

Kuvat puhukoon puolestaan Sahvin ensimaistiaisista esteisiin :-)

Safi yllätti kyllä niin positiivisesti, ajattelin sen laamaavan niin hyvin, ettei se suostu menemään kujaan tai loikkimaan esteiden yli. Hieno vaava!

Ponikin pääsi vähän hyppäämään, pitkästä aikaa! Ruuna tykkää hommasta ihan hirveästi, esteet oikein imee tuota puoleensa. Lähtee aika reippaasti kujan päässä kyllä liikkeelle. Tällä kertaa ei edes pysähdytty syömään esteiden välissä ;-) iltaruokasaavi odotti toisessa päässä kujaa, joten sekin saattoi vaikuttaa Ponin reippauteen vähäsen.
Suojitin Ponin taas ihan kunnolla, vaikkei se tarvitsisi kuin etujalkoihin suojat, ei edes putseja. Noo, täytyy vähän varusteharrastella!

Oli kyllä kivaa puuhata taas talliporukan kera! Mikkolassa on kyllä niiin hyvä tallihenki, että tommoset yhdessä puuhastelut on ihan parasta :-)

Tämän päiväsestä Valpperin hevosten kavioiden hoidosta vielä, Safi oli tosiaan hirrrmuisen hienosti, kengittäjä oli ottanut tamman laitumelta pois, kun tämä oli seisoskellut siinä portin edessä ja ihmetellyt. Melexin säteestä tuli verta kun oli verisuonet niin pinnassa, joten eikun tulitikkujen ja puukon kanssa heilumaan! Lämmitettiin siis puukon päätä ja sillä poltettiin verisuonet kiinni. Vähän Melex ihmetteli hajua mutta hienosti antoi silti polttamisen tehdä :-)

Safin kuvat ottanut Anna P., ja Ponin kuvat kahta alimmaista lukuunottamatta Outi L., älä kopioi!

1 kommentti