Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

13. kesäkuuta 2013

Laidunrallii ja laamavalmennus!

Ässä tuli tänään takaisin Valpperiin, joten tottakai minä lähdin yhdessä rakkaan kamera-Kainoni kanssa sinne myös! Meinasi tulla vähän kiire, joten jouduin minäkin vähän rallittelemaan rallirelluni kanssa, mutta kerkesin laitumen reunalle kuitenkin ennen, ennenkuin Hässäkkä sinne pääsi aiheuttamaan yleistä ihmetystä.

Melex ja Safi pistivät aika ahkerasti Ässää juoksemaan, ja mun mielestä ne vähän suojelivat Selssiäkin. Selssi seisoi puun alla, ja kun Ässä tuli vähänkin lähemmäs ponia, lähtivät tehokaksikko jahtaamaan Ässää laitumen toiselle reunalle. Eiköhän tuo tuosta rauhoitu, viime syksynäkin Melex jahtasi Ässää ihan urakalla tarhassa, mutta jonkun ajan päästä tilanne oli toinen, ja Ässästä oli tullut lauman pomo. Nyt vaan kun nuori ja vetreä Hässäkkä on ollut pois, niin Melex on vanhana ja viisaana, ilman kilpakumppaneita ottanut johtajan roolin). Sen enempää selittämättä, kuvat puhukoon puolestaan :-)
Mulla on ollut jotkut järkyt säädöt kamerassa, siitä syystä ne on ihan jumalattoman rakeisia että mietin oikeasti pari kertaa, kehtaako pistää ollenkaan tänne vai ei :F koittakaa kestää! Meikä koittaa ettei tätä tapahtuis uudestaan (8

On kyllä niin kökkö kuva niin laadultaan kun rajaukseltaankin, mutta niin harvinaislaatuinen
tilanne, että pakko näyttää kuvatodiste siitä teillekin!


Viideltä oli taas mun ja Ponnyn valmennus. Tällä kertaa laitoin ihan meidän uskottavuuden vuoksi kaikkiin jalkoihin suojat, mukaanlukien etusiin putsit. Mustahan tulee pian varusteurheilija, hui!

Poni oli aluksi ihan ok, nykyään se lähtee ravaan heti reippaasti, kun lähdetään tekemään työskentelyä ravissa. Tällä kertaa tehtiin aluksi keskilävistäjällä lähestymisiä ravissa, ja keskellä piti ottaa stop, ja lähteä uusiksi raviin. Itse rupesin himmailemaan liian aikaisin, mutta pari kertaa onnistui oikein mukavasti, ja Poni lähti kivasti melkein heti raviin. 

 Lävistäjätehtävän jälkeen siirryttiin kolmikaarriselle uralle. Meni ihan suhtmukavasti, mitä nyt Poni rupesi jo tässä vaiheessa olemaan tosi väsähtäneen ja nuutuneen oloinen, joten sitä sai oikeasti käskeä eteenpäin, että olisi ravannut kunnolla. Tiedä sitten, mikä kesälaiskuus tuolle on iskenyt, kun tänään oli mukavan viileä ilma, ja tuo oli tuommoinen laama. No, jos ensi viikolla paremmin!

Mentiin kolmikaarista ensin vain läpi, ja kun pari kertaa oltiin sitä humputeltu menemään, tein jokaiselle suoralle uralle käyntisiirtymisen (ihan pari askelta, selkeetä käyntiä) jonka jälkeen takaisin raviin. Jostain syystä aina ensimmäisen kaarteen jälkeen siirtyminen onnistui parhaiten.

Valmennuskuvat ottanut Tiina M., älä kopioi!

Ei kommentteja

Lähetä kommentti