Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

5. kesäkuuta 2013

Poni edistyy hurrrjaa vauhtia!

Sovittiin tämän viikon Ponin valmennus torstain sijaan keskiviikkon, syystä että Derby on viikonloppuna, ja valkku on sinnepäin suunnistamassa.

Kerrankin olin tarpeeksi ajoissa liikenteessä, ja kerkesin aloittaa Ponin lämmittelyn enne valmentajan paikalle saapumista, otettiin voltteja käynnissä oikeaan suuntaan, sekä pieni pätkä ravia. Ponia kastelin sienellä läpi kylmällä vedellä ennen valmennuksen alkua, kun oli kovin lämmin ja tuolla muutenkin huono kunto, joten jos tuo vähän oloa helpottaa, niin tehdään sitten niin. Annan Ponille myös 10l melassivettä ennen valmennuksen alkua, jotta saan sen juomaan ja näin ollen myös jaksamaan ehkä paremmin.

Valmentaja toi meille uudet suojat! Ne on kuulemma Saksan puolelta ostetut, Ponille juuri passelit ja lampaankarvalla pehmustetut. Kyl ny kelpaa! Valmentaja toi myös samaa settiä olevat takajalansuojat, sekä putsit etusiin, ja koko setin sain ostaa 20eurolla. Ja uusia siis olivat. Mä nyt ajattelin myyväni nuo Ponin vanhat suojat pois, kun en niillä tosiaan mitään tee, että jos jotain kiinnostaa, niin kysyy sitten vaan :-)

Aloitettiin tämänkertainen valmennus taas niin, että otin pari kierrosta reipasta ravia kenttää ympäri. Tämän jälkeen jäätiin pyörimään toiseen päätyyn taas isolle ympyrälle, jota ruettiin pienentämään ja isontamaan vuorotellen. Vauhti sai hidastua sitä mukaa, mitä pienemmälle ympyrälle tultiin, ja samalla asetuksen piti kasvaa samaa tahtia. Ja kun ympyrää isonnettiin, vauhdin piti reipastua (ts. askeleen pidentyä) ja asetuksen tulla lievemmäksi.
Sujui vasempaan kierrokseen suht kivasti! Aika paljon Ponia sai huomautella, että piti tahtia yllä ravissa, mutta joo, olihan kentällä aika lämmin, ja kun tuo joutuu oikeasti työskentelemään kunnolla.

Kun asiaksi tuli vaihtaa suunta, tehtiin se lisäämällä ravia lävistäjällä. Parit kerrat pidennettiin askelta reippaasti lävistäjällä, jonka jälkeen jäätiin tekemään samaa ympyrätehtävää oikeaan kierrokseen. Pari kertaa Poni pidensi raviaskelta oikein mukavasti, ja vain muutaman kerran tuli laukka.

Oikeaankin kierrokseen ympyrätyöskentely sujui odotettua paljon, paljon paremmin! Poni ei tunkenut ulkolapaa ulos, vaan asettui suht mukavasti, eikä tunkenut mihinkään suuntaan. Valkku kehui, että Poni on edistynyt ihan hirveän hurjaa vauhtia tässä kolmen viikon aikana, ja niin se kyllä onkin! Kehui myös, että ei ravissa kulje turpa ryntäissä, vaan pitää päätä vähän ylempänä. Ja kyllä eron huomaa ajettavuudessakin, tuo kävelee reippaammin, ravaa paremmin, eikä niin paljon tunge joka ilmansuuntaan. Mahtavaa! :-)

Luojan kiitos Poni ei oo laitumella, hirveä maha :c
 Kuskin pitäisi vain muistaa pitää ulko-ohja kädessä, niin vähentyisi Ponin ulkolavan tunkeminenkin varmasti huomattavasti. Tai siis, vieläkin enemmän.

Ynpyrätyöskentelyn jälkeen siirryttiin samaan tehtävään kuin viimeksi, eli tulin keskilävistäjälle (saa lyödä, en hallitse näitä termejä) josta tein ensin voltin vasemmalle, tulin takaisin keskilävistäjälle, suoristin (yritin ainakin) Ponin, menin hetken suoraan jonka jälkeen tein voltin oikealle, ja suunta muuttui sitten taas. Tätä tehtiin aboutiarallaa viitisen kertaa. Sujui suht hyvin, ja pari kertaa sain Ponin suoristettuakin aika mukavasti.

Kyllä tästä vielä oikein mainio valjakkoponny leivotaan! ;-) Musta tuntuu, että kuski tässä laahaa perässä :-D

Uuret suojat!
Juoruiltiin hetki valkun + Onnin omistajan kanssa, jonka jälkeen vein Ponin pesulle jätkän ollessa taas ihan hikinen. Ruuna tarhaan ja käytiin vielä Liinun ja tamman liikuttajan kanssa tsekkaamassa miten laitumella tien toisella puolella voidaan. Hyvinhän siellä!
Liinu pääsi myös tänään suihkuun, jonka jälkeen otin tammasta parit pääkuvat kentällä. Liinu oli vain toista mieltä poseeraamisesta, ja sain heitellä niin voikukkia kuin muovipussiakin ilmaan, että sain korvia edes hetkeksi ylös.


Kuvat ottanut Liinun kuvaa lukuunottamatta Anna P., älä kopioi!

6 kommenttia

 1. Hienosti se Poni vaan vetää, reipas on! Mutta missä on ne kivat kuvat, joissa sä hymyilit!? Kyl mä näin, että siellä oli sellaisiakin :)

  VastaaPoista
 2. Anna, mitään simmosia hymyilykuvia! :-D näistäkin mietin että pitäiskö ottaa sensuuri käyttöön :D

  VastaaPoista
 3. Ihana toi poni<3<3<3<3 Eihän Liinun ja Dianan omistaja enää omista Onnia????? Mä niin muistan ku Onska oli sellane pikkukarvakasa<3

  VastaaPoista
 4. Ano, Poni on :-) ei omista Liinun ja Dianan omistaja enää Onnia tosiaan, varsalla on oma ihana omistaja :-)

  VastaaPoista
 5. Mua vois kiinnostaa ne ponin vanhat suojat! Tai riippuu hinnasta :DD Ja siitä et millaset ne olikaan? x)

  VastaaPoista
 6. Karo, mä puhelen sulle fabon puolella lisää :-D

  VastaaPoista