Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

7. kesäkuuta 2013

Safi maastossa kärryjen edessä toistamiseen

Muistin eilen viimein kysyä Safin toiselta omistajalta, Outilta, että saanko julkaista tämän nimen blogin puolella, ja kävihän se. En ole kenenkään nimiä viitsinyt täällä sanoa kysymättä lupaa (paitsi jos joku on kuvaillut meitä, niin sitten olen kyllä nimen julkaissut), vaikka uteliaimmathan saavat hevosten omistajat tutkittua selville kun viralliset nimet täällä kuitenkin on esillä. Nojoo, jos vaikka asiaan.

Käytiin eilen Outin kanssa laitumella yhdessä, tarkoituksena pistää Sohville kärryt perään ja käydä taas pieni lenkki maastossa.
Hevoset vaikuttivat tyytyväisiltä laitumellaoloon, mitä nyt täällä Varsinais-Suomessa on ihan törkeän kokoisia paarmoja, joiden seurauksena olen itsekin meinannut rueta juoksemaan pihaa ympäri hulluna. Myrkytettiin hevoset siis ihan ensimmäiseksi, jotta ne saisivat vähän mielenrauhaa. Safi myrkytettiin vielä ennen valjastusta huolella läpi, ettei sen pienet hermot palaisi kärryjen edessä, kun paarmat surraavat jaloissa.


Valjastaminen ja muukin hoitaminen sujui niin, että toinen piti kiinni (meikä) ja toinen harjaili ja valjasti. Suht hyvin Safi pysyi paikoillaan, päätä ei vain millään olisi jaksanut pitää ylhäällä, vaikka saakin olla laitumella ympäri vuorokauden. Ahne mikä ahne!

Outi talutti varsaa, kun minä napsin parit kuvat matkan varrelta. Laitettiin muuten nyt ensimmäistä kertaa ohjatkin tammaan kiinni (siis samalla, kun on kärryt perässä), kuolaimet jätettiin vielä kuvioista pois, mutta riimuun ohjat kiinni ja menoksi.

Käytiin pieni lenkki, aikaa meni arviolta varmaan viitisentoista minuuttia.
Kun tällä kertaa Outi talutti tammaa, niin minä hyppäsin kärryjen kyytiin pieneksi matkaksi! Oli tasaista menoa! Tamma aluksi vähän ihmetteli yhtäkkistä painon lisääntymistä, mutta unohti sen nopsaa kuitenkin.

Istuskelin tamman kyydissä kun tämän kuvan nappasin :-)
Otettiin myös parit pysähtymiset ja liikkeellelähdöt. Hyvin sujui, vaikka Outi jatkoi matkaa, kun minä pysäytin tamman. On se vaan hieno, ja tosi nopea oppimaan! :-)
Kierrettiin hiekkamontun keskellä oleva jokin puurykelmä, jossa neitosen oli vähän raskasta vetää kärryjä, kun oli sen verran paljon hiekkaa.

Outi ja Safi ottivat myös pienen ravipätkän kotiinpäin, ja neiti oli niiin menossa jo takaisin laitumelle, ettei olisi oikein hidastanut takaisin käyntiin. Onneksi ei käynyt mitään, ja neiti saatiin takaisin käyntiin, vaikka itse hevonen olikin vähän toista mieltä. Vietiin kärryt ja valjaat takasin laitumelle (tai no, ei nyt laitumelle, mutta siis tajusitte varmaan), otettiin Melex narun päähän ja käytiin kävelemässä toisella hiekkamontulla pieni lenkki.
Oli muuten lämmin! Teki mieli ottaa kengät pois ja kävellä ilman kenkiä, kun tuolla hiekkamontulla on ihan simmoista vaaleaa "rantahiekkaa". Ravailtiin ja laukkailtiin Safin kanssa pieniä pätkiä siellä täällä, ja käytiin juottamassa hevoset pienessä lammessa.

Vietiin hevoset takaisin laitumelle, jossa Selssi tuli laukalla kavereita vastaan. Täytettiin vesiastiat, kirjoitettiin päiväkirjat ja lähdettiin käymään tallilla viemässä parit rehusäkit sinne valmiiksi odottelemaan hevosten kotiinpaluuta :-)

6 kommenttia

 1. Miksei Safilla oo rintaremmiä? :<

  VastaaPoista
 2. Reetta, jäi vahingossa matkasta pois :-D

  VastaaPoista
 3. on toi varuste värivalinta niin passeli safille! kuinka paljon muuten neidillä on säkää tällä hetkellä? :)

  VastaaPoista
 4. Ano, niin on! =D mäkin tykkään kovin. Safi on tällä hetkellä aboutiarallaa 136cm :) saisi kasvaa vielä ainakin nelisen senttiä, niin sitten ois aika passeli ponny!

  VastaaPoista
 5. safin edistymistä on todella kiva seurata! Varsinkin kun mukana on niin ihania kuvia joissa ihanat maisemat :D värivalinta on kyllä minunkin mielestäni osunut hyvin kohdilleen :D

  T: Hanna

  VastaaPoista
 6. Hanna, ja Sohvia on kiva viedä eteenpäin, tä varsan kasvattaminen ja kouluttaminen on jotain törkeen kivaa! :-D Valpperissa on kyllä aivan ihanat maastot ja paikat, kyllä kelpaa tallustella menemään (: hyvä etten ole ainut jonka silmää värivalinta miellyttää!

  VastaaPoista