Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

14. kesäkuuta 2013

Safi opiskelee ja vauvakuumeilee

Tänään oli taas Safin koulutuspäivä, vaikka olikin ihan hirmuisen järkyttävän kova tuuli Valpperissa. Vettäkin oli mukavasti satanut koko päivän, mutta olivatpahan hevosen saaneet olla rauhassa paarmoilta!

Käytiin ensin ajamassa Melexillä aboutiarallaa puolen tunnin lenkin papan lomailtua reilun viikon verran. Pari kertaa papparainen lähti kuin tykin suusta reippaaseen raviin, että meinattiin me Outin kanssa lentää kärryiltä pois. Nousi kerran laukkakin suoraan käynnistä pyytämättä! Kiirus takaisin laitumelle kavereitten joukkoon.

Melexin kanssa touhuamisen jälkeen otettiin Sohvi pois laitumelta, minä harjasin tamman ja Outi piti kiinni. Aika kivasti tamma osasi tänään seistä paikoillaan ja kaviotkin nousivat mukavasti! Safin toisesta etukaviosta on lohjennut pieni pala pois, onneksi reilun viikon päästä on vuolu (ja uusi vuolija, apuva!).

Laitettiin Safille tänän ensimmäistä kertaa Melexin rintaremmi päälle. Sen saikin sopivan pieneksi, kun otti etujalkojen välistä tulevasta remmistä "jatkopalan" (josta se siis oikeasti kuuluisi pistää mahavyöhön kiinni) pois. Aavistuksen liian kireälle ehkä rintaremmin laitoin, mutta pistää sitten ensi kerralla vähän löysemmälle.
Pari kertaa Safi stoppaili alkulenkistä, johtuen varmaan aavistuksen liian kireästä rintsikasta, kuolaimista sekä kiimasta jonka tamma on nyt pukannut päälle Ässän tultua takaisin. Mitään kummepia kiiman merkkejä tuo ei ole kyllä näyttänyt, Ässää vähän lähentelee mutta on muuten luonteeltaan ihan normaali oma kiltti itsensä.
Käytiin tuulisesta säästä johtuen tuo tuttu lenkki, käveltiin hiekkakuopille jossa kierrettiin metsärykelmän ympäri ja takaisin. Ja hyvin sujui! Otettiin pieni ravipätkäkin, ja nyt tamma kuutenli hyvin pidätteitä.

Otettiin laitumella sitten vielä väliaikaisrakennekuvat neitosesta. Safihan täyttää ensi viikon perjantaina 2 vuotta, joten nämä kuvat otettiin varmuuden vuoksi, jos ei Outi pääse kaveriksi Juhannuksena ottamaan Safista rakennekuvia :-D minä lupautusin Mikkolaan koko Juhannukseksi mennä asustelemaan ja pitämään huolta tallista.

Vähän etuviistosta, mutta kyllä siitä selvää saa :-)

Kärryilykuvat ja alemman rakennekuvan ottanut Outi, harjapuolelta rakennekuvan minä nappasin.

3 kommenttia