Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

24. toukokuuta 2013

Poni valmentautuu

Eilen kello 17.00 alkoi tosiaan Ponin ja minun valjakon kouluvalmennukset valmentajalla, jonka nimeä en blogin puolella mainitse, ennen kuin olen tältä luvan kysynyt, ja se nyt näin ensimmäisellä kerralla unohtui ihan totaalisesti. Kuitenkin kokenut hevos- ja valjakkoihminen kyseessä!

Puheltiin ensin vähän niitä, näitä ja sammakoita, lähinnä sitä, että aloitellaan tästä koulupuolesta ja kasvatetaan Ponille kuntoa ja lihaksia, ja sitten ruetaan miettimään niitä esteitä erikseen. Tämä ihminen myös mulle kertoi tossa kun tälle soittelin ja kyselin, että tuleeko meitä vähän koulimaan, että valjakkokisoihin voi osallistua niinkin, että käy vaan koulupuolella pyörimässä, ja jättää esteet väliin. Ensimmäisiä kisoja ei sentään vielä ole kalenteriin laitettu ;-)

Käveltiin hetki, ja mä huomasin Ponin rullailevan ja olin ihan varma että nyt me saadaan lokaa niskaan, mutta vielä mitä! Valkku sanoi, että mielummin kulkee vähän rullaten (ei rullaillut ihan niin pahasti, kuin esimerkiksi vuosi sitten), kuin niin, että tuijottaisin ruunan silmäkulmia ajaessa. Ruuna rupeaa nostamaan itseään ylöspäin automaattisesti, kunhan saa lihaksistoa. Valkku kehui myös ruunaa siitä, että se kulkee aika automaattisesti oikeinpäin!

Alkukäyntien jälkeen lähdettiin ravaamaan kenttää ihan vain ympäri koko kenttää. Raippa tuli menoon mukaan ensimmäisen kierroksen jälkeen, syystä että mun täytyy oppia käyttämään sitä, kun valjakossa ei käytetä ohjia eteenpäin pyytäessä, koska samalla kun heilutat niitä, niin samalla hidastat otusta siinä kärryjen edessä. Ääntä saa myös käyttää niin paljon kuin huvittaa, joten nyt opettelen vain huitomaan raipalla Ponin takamuksen vieressä, ja käyttämään ääntä vieläkin enemmän, kuin mitä nykyään.

Minähän olen Ponia ajaessani pyytänyt sitä ravaamaan pientä, hienoa ja hidasta ravia. Ihan väärin! Eilen sitten harjoiteltiinkin sitä, että Poni oikeasti ravaa reippaasti eteen, nostaa jalkoja ja ylipäätään liikkuu! Aluksi tuo vähän himmaili, luulen sen kyselleen vähän lupaa, että saanko mä nyt oikeasti ravata, kun aina ennen on pitänyt mennä niiin hitaasti! Tosi nopeasti tuo oppikin sen, että ravataan reippaasti, ja pidetään kokoajan reipas tahti yllä.

Siirryttiin sitten iisolle pääty-ympyrälle, jossa siinäkin vain ravattiin ympyrää. Yhdet pienet välikäynnit, ja sitten harjoiteltiin ravista seis ja siitä heti raviin. Pari kertaa sujui kivasti! Kerran nousi vasen laukkakin vahingossa, ja tuollehan se vasen laukka on hirmuisesti vaikeampi kuin oikea.

Valkku lupasi tuoda kotoaan myös Ponille yhdet suojat kokeiluun, jotka ovat tämän ponille turhan pienet, kun Ponin nuo tämän hetkiset ovat aavistuksen verran liian pitkät. Toivottavasti olisivat sopivat!

Yksi tallilainenkin kehui, että Poni liikkui niin pal hianosti, ja kerrankin oikeasti kunnolla! Sunnuntaina ajattelin, että voitaisiin käydä maastossa puolen tunnin hölköttelylenkki, ja ottaa parit reippaat ravit kenttää ympäri.
Hirrmuisen hyvä fiilis jäi valmennuksesta, ensi viikon torstaina samaan aikaan päästään taas koulittavaksi! Jee :--)

Postauksen kuvat on ottanut Aura S., älä kopioi!

2 kommenttia

  1. Jenna, hänest on tullu työmyyrä! :-) tänäänkin teki kyllä taas parhaansa ku ajelin kentällä. Kiitos kommentista ja kehuista! (:

    VastaaPoista