Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

8. toukokuuta 2013

Kesä tuloo ehkä sittenkin!

Tänään oli mukavan lämmin - minäkin uskalsin jättää laskettelutakin aamulla sisälle taloon kun lädin töihin (okei, työssäoppiin). Myöhemmin päivälläkään en sitten ottanut takkia mukaan tallille, enkä sitä kyllä olisi tarvinnutkaan. Sen verta lämmin tuli ihan hupparissakin, kun tallitöitä tein.

Safi, Melex ja Selssi olivat eilen päässeet vaahtokylpyyn, ja Safikin oli ollut taas kuin mallioppilas! Ei ollut välittänyt vesiletkusta/pesemisestä mitään. Milloinkohan tämän kanssa tulee jokin järkyttävän suuri takapakki vaihe, kun kaikki on sujunut tähän mennessä näin hyvin? Toivottavasti ei koskaan!
Valtavan fiksu nuori tämä on, mitään toista näin nuorta hevosen alkua en olisi kyllä ensimmäiseksi omakseni halunnut, mutta tämä passaa kyllä paremmin kuin loistavasti!

Valpperin laamalaumahan menee samalle laitumelle täksi kesäksi, kuin missä Melex ja Selssi olivat viimekesän. Jossain kohtaa täytyy kyllä tuoda hevoset joksikin aikaa varmaan takaisin kotitarhaan, että laidun saa levätä ja kasvaa rauhassa.
Aloittelin Safin totuttamisen vihreään jo maanantaina, kun tamma sai syödä kävelylenkin jälkeen hetken pihanurmella vihreää. Tänään raahasin pojat ja Safin pikkutarhaan repimään sentin pituista(no okei, vähän pidempää) ruohoa suuhunsa. Mitään pierupukkilaukkoja ei tälläkään kertaa näkynyt, mutta tyytyväisiltä vaikuttivat kaikki.


26v 3pv hoikkapoika Melex!
Selssin harjasin perusteellisesti ennen pikkutarhaan viemistä, Melexin ja Safin harjasin piikkisualla läpi, ja metallisella hikiviilalla irroittelin talvikarvoja. Iltaruatkin hevoset saivat syödä pikkutarhassa, Safi tuttuun tapaan kaatoi omansa maahan, jonka jälkeen pisti etujalat/etujalan ruokakippoonsa ja söi ruokia maasta. No, käy se niinkin!

 
Selssi on viettänyt alkuvuoden ajan oloaan vähän oloneuvoksena, puhkurin yhtäkkinen paheneminen ja kavion vammautuminen (kävellyt vas. takasella normaalisti kuitenkin koko ajan, mutta meidän entinen kenkääjä/vuolija ajatteli, että puhkurilla ja tällä kaviojutulla on joku yhteys, tuo kasvattaa kavioitaan ihan hurjaa vauhtia nyt) ovat vähentäneet ponin liikutusta reilusti. Keväisin tuon puhkuri on muutenkin vähän huonompana, syystä että siitepöly. Välillä tuo innostuu vetämään omaa rallia Safin kanssa tarhaa ympäri, ja kyllä se tänäänkin ravaili pitkin pihaa, kun hevosia vein pikkutarhaan, ja pikkutarhast takaisin omaan tarhaan.
Silloin tällöin ruuna pääsee mukaan talutuslenkeille joilla rantapallo saakin sitten oman kuntonsa ja vointinsa mukaan ravailla niin halutessaan pieniä pätkiä. Ja kiusata Safia ja pureskella taluttajaa, totta kai.

Viimeaikoina Selssi on ollut kyllä ihmeellisen hyvällä tuulella, on tuupannut ihmisen seuraan ja ollut muutenkin niiin mamman mussukkaa! Safin kanssa sitten riehutaan, ja parivaljakko viettääkin nykyään päivänsä aikalailla yhdessä, Melex on vähän erakkona nyt, kun Ässä on toukokuun pois.

On kyllä harvinaisen puikulan näköinen poni mulla tässä!
Safi oli tänään taas mun pieni kultamussukka - olin menossa heittämään hevosten (lähinnä Safin, tämä seisoo heinäkasan keskellä ja etusillaan viskoo heiniä menemään) levittämiä heiniä takaisin yhteenn kasaan, kun Safi lähti mun perääni kävelemään (Melex seurasi Safia ja Selssi sitten taas Melexiä). Testasin, että mitä tamma tuumaa, kun lähden juoksemaan, ja tuo lähti ravaamaan perässäni. Tuli mahottoman hyvä fiilis noinkin pienestä jutusta :-)

Meikällä on nyt neljän päivän vapaat, mulla ei ole perjantaina työssäoppia, kun ollaan se joskus amikselle tehty sisälle. Huomenna menen kyllä aamuvuoroon vanhainkotiin, mutta muuten saan vain olla ja ihmetellä! Kerrankin, en muista, koska viimeksi olen lomaillut lomalla! Aina ollut töissä, töissä ja töissä. Vanhainkodissa siis, en koe talliorjailua työnä :-D

1 kommentti