Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

12. toukokuuta 2013

Onnin varsanäyttely

Kaikki blogia vuodenkin verran seuranneet lukijat varmaan muistavat Liinun viimekesänä syntyneen orivarsa Onnin (Mikkolan Onninen - Herkko Hurmaus x Valo-Liina)?
Ontsa asustelee nykyään varsapihatossa yhden tallilaisen omistuksessa, joten kauas oripoika ei siis onneksi päätynyt! Kuulumisia kuulee ja joskus silloin tällöin varsaa näkeekin, niin kuin eilen, kun auto starttasi klo 6.18 Mikkolan pihasta Poppi-seurahevoinen mukana kohti Onnin asuinpaikkaa.

Napattiin varsa kyytiin (hienosti sujui lastaaminen!) ja otettiin auton keula kohti Metsämäen ravirataa ja varsanäyttelyä.

Onni kilpaili numerolla 1. Ennen kehää poika kuitenkin kopeloitiin läpi, katsottiin kaviot ja mitattiin säkä. Varsa onkin jo komean kokoinen, säkä oli edestä 143cm ja takaa se taisi olla 144cm! Herkkohan on myös suurikokoinen, säkää orilla on 169cm ja Liinulla säkää on arviolta 165cm. Pieneksi tämä ei siis taida jäädä ;-) hevoslapsi käyttytyi hienosti mittaustilanteessa!


Onni esittäytyi hienosti, ei mitään pierupukkilaukkaesityksiä (toisin kuin Safilla toisinaan). Tuomarin edessä seisoessa piti vähän säheltää, mutta se nyt kuuluu asiaan. Onni sai arvostelusta kaksi kuutosta (käynti ja kaviot, vai kaviot ja jalat? Kaviot nyt enivei!) ja muut olikin sitten kasia. Päälle vielä hyvin käyttäytyvä nuori, niin näyttelyt sujuivat oikein mallikkaasti! Palkinnoksi tuli lll+


Pahoittelut vielä kovin kököistä naamasuttauksista, mulla ei ole tällä hetkellä kuin Paint käytössä, ja sillä ei varsinkaan mun käsissä pystytä ihmeisiin.

Oli kyllä mahtava nähdä Onnia pitkästä aikaa, varsa on kyllä mun silmään niiin pal hiano että!

2 kommenttia

  1. Voieii,ku Onsku on iso . Mä niin muistan kun se juoksi ja pomppi Liinun vieres siinä tarhassa. ;).
    On se kyl komee :-)

    VastaaPoista
  2. Ano, Onnista on kasvanu hieno, komia hevosenalku :-)
    Kiitos!

    VastaaPoista