Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

4. toukokuuta 2013

Mynämäen mätsärit + agilitykisat 4.5.

Lähdin heti aamutuimaan ennen kahdeksaa Mikkolaan, jossa Poni ja tämän hienoakin hienompi kisakaveri 20 vuotias nyffiruuna olivat tallissa syömässä aamuheiniä. Harjailin Ponin läpi, selvitin jouhet ja kaviotkin öljyttiin (ei minun toimesta :-D). Meidän kisakaveri olikin sitten vähän uskottavamman näköinen kun pieni rähjäinen ruunanrupukka, mutta väliäkös tuolla! Ponit traileriin, ja matka kohti Mynistä alkoi täysin aikataulussa, eli tasan yhdeksältä. Pysähdyttiin me Nesteellä ostamaan omenoita mukaan matkaan.

Mätsäripaikalla oltiin ennen puolta kymmentä, käytiin ilmoittamassa ponit saapuneeksi, ja aloitettiin pieni odottaminen. Poni ja tämän kisakaveri eivät voineet olla hetkeäkään erossa toisistaan, joten mentiin siellä sitten majakkana ja perävaununa ;-) Meidän kisakaveri oli aika alkupäässä pareissa, joten me yritettiin vain pysyä mahdollisimman lähellä ruunaa tämän esityksen ajan. Nyffi saikin sitten punaisen ruusukkeen, ja myöhemmin vielä paras New Forest- ja veteraanipalkinnot!


Baww söpö!

Poni kilpaili numerolla 12, meidän parina oli ktk-shettistamma, jonka esitti nuori tyttö. Poni vaikutti aika energiseltä, joten seisomisesta ei meinannut tulla oikein mitään, ja ravaamaankin lähdettiin vähän reippaammin kuin yleensä. Sininen me saatiin, ja hetken sitä siinä taas masistelin, mutta kun kisakaverin omistajan äiti rupesi puhumaan valjakkoajosta, innostuin kovin, ja mätsärimasiksest jäivät aika nopsaa taakse! Meillä on Ponin varalle melkoisia suunnitelmia (ja mun varalle, hui) mutta niistä sitten lisää, kun asioita ratkeaa enemmän :-) nyt kaikki vasta suunnitteluasteella.

Hengailtiin ympäriinsä mätsärialuetta, syötettiin omenoita ja ihmeteltiin aasia, joka oli sekin löytänyt tiensä mätsäreihin. Hurjaa ääntä piti taas, ja useammatkin hevoset olivat vähän kauhuissaan. Poni oli korvat tötteröllä menossa haistelemaan.


Käytiin kääntymässä sinisten kehässä, Poni ravaili hienoa pikkuravia kokoajan kun kyseinen aasi meni meidän edellä, oli niiin hienoa poikaa :-) Poni siis. Ei kuitenkaan päästy jatkoon, joten mentiin trailerille vaihtamaan riimu päähän, kun mehän käytiin myös kääntymässä agilityradalla.

Mentiin toisena parina sinne pyörähtämään, muuten meni tosi kivasti, mutta Poni pujahti kerran langan ali mätsärikehän puolelle, enkä saanut ruunaa laittamaan etusiaan renkaaseen. Niin ja kaadettiin me yksi tötsäkin.. :--) ei tuo pelännyt mitään, toisaalta, ei siellä ollutkaan mitään liehuvaa, toisin kuin meidän mätsäriharjoituksissa. Tosin, ei tuo ole niitäkään pelännyt ettäettä.


Pakattiin pojjaat autoon, mentiin Mikkolaan jossa sitten höpistiin asioista x, ja tein pienen määrän tallihommia. Sitten kävinkin pikapikaa vain syömässä, ja lähdin Valpperiin.

Sohvin kanssa käytiin kävelemässä umpimetsässä (tamma tykkäsi!) ja Melexin harjailin hyvin läpi. Papparainen täyttää huomenna 26v! Minun vanhus <3

Ponin arvostelu

Tyyppi: Tyydyttävä tyyppi.
Runko: Kevyt runko. Ylhäälle asettuva kaula.
Jalat: Hajavarpaiset ulkokierteiset etujalat.
Liikkeet: Käynti ja raviliikkeet etujalkojen liike ahdas, takajalkojen liike väljä. Jännittynyt ravi.
Muuta: Reippaasti esiintynyt.

Kiva päivä kuitenkin taas, vaikkei me menestyttykkään! :--) Saapi nähdä, mitä tuon Ponin pään menoksi tulevaisuudessa keksitäänkään.. Nyt alkaa Ponin massan kasvatus näin alkajaisiksi, että tuon kehtaa viedä vielä virallisiin näytelmiin!

Kaikki kuvat ottanut Tiina M., älä kopioi!

3 kommenttia

 1. Ai kauhee että se on pieni, ja niin kirpun näkönen ilman karvojaan. :'3 Tuitui sulosta! <3

  VastaaPoista
 2. ONKO TOI PONI. Katoin pitkään, että onko Safi päässyt karvoistaan, mutta pienuus häiritsi ja tarkistin tekstistä :| Missä on söpö irokeesimammuttini?

  VastaaPoista
 3. Reetta, on se Poni! :D jätkä pieneni puolella ku karvat lähti.

  Sonja, jep :---D mammutin karvat sano heihei, kun pudotti sitä taas niin epätasaisesti, ja masun alunen oli täynnä takkuja :c nyt mulla on sporttiponi!!

  VastaaPoista