Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

27. toukokuuta 2013

Kärryt perään ja mars maastoon!

Käytiin tänään Safin toisen omistajan kanssa moikkaamassa Ässää ruunan tämänhetkisellä kotitallilla, josta ruunanrupukka tulee pian takaisin Valpperiin. Hässäkän vauhti ei ole hävinnyt kyllä yhtään mihinkään, mutta voi mahoton sitä ruunan hienoa ravia! Jätkän laukkakin olis kyllä varsin mukava, kunhan vaan malttais vähän hidastaa tahtia.

Mentiin Ässäilyn jälkeen Valpperiin, tarkoituksena laittaa Safille taas pienen tauon jälkeen kärryt perään, ja ottaa tuttuun tapaan rakennekuva nuorukaisesta.
Ensin puunattiin varsa läpi (ja sujui suht rauhallisesti, tuo on nyt oppinut, että kyllä sinne vihreälle pääsee, kunhan vain malttaa aluksi tehdäkin jotain!), ja kaviotkin nousivat kivuttomasti, kun minä annoin samalla porkkananpalasia.

Nätti ku räkälätti!
Naruriimun kanssa kuvailtiin lasta, ja puhuttiin siinä sitten samalla, että jos mentäisiin kääntymään hiekkamontuilla (jossa ollaan käyty siis uittamassa hevosia) Safin ja kärryjen kanssa. Aluksi olin vähän fiiliksellä "noo emmä ny tiiiiiiiiiiiijä.........." mutta pienen tsemppauksen jälkeen innostuin minäkin ajatuksesta.
Seisominen jalat oikein ja korvat hörössä on välillä ultimaalisen vaikea tehtävä Safille toteuttaa, mutta onnistuttiin me saamaan varsasta taas edustava kuva, jota voi sitten ihailla parin vuoden päästä! Ihmeteltiin taas reippaasti varsan vaihtuvaa väriä, nyt alta tulee tummaa, jossa on reippaasti valkoisia sekakarvoja joukossa, ja varsinkin lavoilla on reippaasti joukossa vielä ruskeaa. Jännä nähdä, minkä värinen tuosta lopulta muotoutuu!

1v 11kk 6pv - meillä tasan 4kk.
Mentiin kuvailujen jälkeen takaisin tallipihalle ja laitettiin varsalle valjaat päälle ja kärryt perään. Meikä talutti nuorukaista, ja toinen omistaja ulkoilutti mun kameraa ja kantoi leipäpussia mukana. Silloin tällöin Sohvi sai leipää suuhunsa, lähinnä alkumatkasta, ja aina kun piti kääntyä johonkin suuntaan.
Aikaa meni arviolta 15-20min, mentiin ihan rauhassa ja otettiin pari hassua, pientä ravitöltti pätkää. Patistin toisen omistajankin istumaan kärryille, ja käveltiin pieni matka sitten niin. Ja sujui kuin vanhalta tekijältä! Voi mahoton miten ylpeä olin tuosta nuorukaisesta taas. Aluksi vähän korvat heilui taaksepäin, kun olikin painoa vähän enemmän, mutta sitä ei kauaa kestänyt.

Käännyttiin tosiaan hiekkakuopilla, puolet käännöksestä saatiin ihan kahdestaan käännettyä, mutta toiselle puolelle pyysin toista omistajaa työntämään oikeasta lavasta, että tuo ottaisi askelia ristiin. Tällä tavoin se onnistuikin tosi hyvin! Paljon kiitoksia ja leipää palkaksi.


Otettiin myös pieni ravipätkä kotiin päin, eikä ollut jarrujen toiminnassa mitään ongelmia.

Lauma pääsi sitten vielä pikkutarhaan herkuttelemaan hetkeksi vihreällä, Safi herkutteluhetken ansainneena!

Sunnuntaina mennään laittamaan laitumelle aidat, ja maanantaina olisi tarkoitus hevoset viedä laitumelle :-)

3 kommenttia

 1. Sori tää utelu, mut miks Ässä lähti Valpperin tallilt vähäks aikaa ja sit taas tule takas?? o_Oo_O Mut hyvä blogi!!! Terkut Safille ,Selssille ja Melexille :-) ps. Onks Melex jo parempi?? Pps. Entä Selssi??:-):-)

  VastaaPoista
 2. ano, Ässä lähti toiselle tallille kuukaudeks treeniin, kun Valpperissa ei oo kenttää, niin helpompi reenata kunnon kentällä ja tarvittaessa maneesissa.

  Terkut menee perille :-) Melex voi ihan suht hyvin, ei oo niin laihassa kunnossa, kun viime keväänä. Selssin köhä pysyny samanlaisena kun ennenkin, on hyviä ja huonoja päiviä.

  VastaaPoista
 3. Okei , kai mä sit ymmärsin :-) Hyvä et Mellu on pulskempi:-) Mut Selssi on nii säälittävä sen puhkurin kaa :-(:-(:-(:-(:-( Ja hei sun koirast ois kiva nähä kuvii:-) T .Eka ano

  VastaaPoista