Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

27. kesäkuuta 2012

Ponin toinen ratsastuskerta

Jenna palas tässä viimepäivinä kotiseudulle mökiltä! Pari päivää sitten sovittiin, että Jenna tulee tänään taas vähän ratsastelemaan Ponilla, pitkästä aikaa! Ensimmäinen ratsastuskertahan oli siis 6.6.

Itsellä oli tosi vahvat fiilikset, että Poni osaa olla fiksusti, kun tuo on jotenkin muutenkin niin fiksun tuntuinen, ainakin sillon tällöin ja sunnuntaisin. Mun fiilingit osu oikeaan, sillä toihan toimi kun ois tehny ratsuhommia enemmänkin!


Hoitotilanteet suju kanssa kivasti, paitsi että kavioiden nostaminen ja niiden ylhäällä pitäminen on vieläkin Ponille ajoittain jotain liian vaikeaa. Nykyään pysyy kyllä jo etupää maassa!
Satulavyön kiristys onnistui tosi hienosti, kun sitä on vähän jännitelty Ponin osalta, kun joku kiristyy mahan ympäri. Valjaiden mahavyö kun jää vähän löysäksi :-D

Selkään nousussa ei taaskaan mitään ongelmia, ja oon nyt ajaessa käyttänyt paljon maiskautuksia tälle apuna, mutta jotenkin ne ei pysy mielessä, kun se ääniapu tulee selän päältä, ei kärryiltä takaa. Siinä sitten maiskuteltiin Jennan kanssa kilpaa, ja välillä Jenna käytti kanssa pohkeita kiinni. Toisinaan Poni lähti helposti liikkeelle, toisinaan piti käydä vähän työntämässä vauhtia.

Lapsonen kääntyili ja pysähtyi kivasti avuista. Liikkeelle lähtöä täytyy vaan harjotella paaljon lisää!


Kerran mukula lähti kuulemma (vahingossa) pohkeistakin liikkeelle! On se hieno :-) tänään ei ollut kävelykään enään niiiiin hoipertelevaa, tasapainoa on varmaan tullut jo siitä, kun oon ajanut nyt Ponia jonkun verran kentällä, niin on tottunut kävelemään siinä. Jenna ja Poni seilailivat ympäri kenttää ehkä reilun vartin.




Selssilläkin oli tänään oma pieni ratsastaja! Tyttö ratsasteli tunnin kentällä, aluksi ratsukko meni kolmea ravipuomia vaihtelevin tuloksin, Selssi oli vaihteeksi törkeän laiskalla tuulella, ja tiputti käyntiin tosi usein ennen puomeja. Raipe the apumoottori käyntiin siis, ja perään juoksemaan ja maiskuttamaan!
Oon kyllä tyytyväinen, kun tuo ei pukitellut tai mitään ihmeempiä, pari kertaa yritti vetää ratsastajalta jalustimen pois.
Tuntiin kuului paljon lyhyitä, rentoja ravipätkiä, ravipuomeja sekä ravivoltteja. Selssi ei yskinyt kertaakaan, tosin krohisi kyllä aika paljon.


Liinulla oli tänään menossa 303. tiineyspäivä, ja tamma oli saanut eilen harjaan ja häntäänsä kunnon pikiöljykasan! Oli kyllä rauhallinen karsinassa, ei ruennut heti hankaamaan, jes!

Onks mun tukka hyvin?
 Multa kysyttiin tänään (Selssin ja Melexin omistajan kautta kyllä) että jos oisin halukas ja innokas pitämään jotain mun taidoilla minimaalisen alkeellisia ratsastustunteja sekä jotain opastusta hevosten hoidossa yhelle nuorelle tytölle, joka on käynyt ratsastamassa pari kertaa Selssillä, ja kyllähän mä suostuin! Tosin vähän ihmetellen, että mitä mä sille opetan, varsinkaan ratsastuksessa :-D Selssi tukehtuu omaan henkeensä, ja Melex on vähän turhan reipas. No, jos vaikka opettaisin sitä valjastamaan ja huoltamaan varusteita ja sitten jotain. Väistelemään Selssin hampaita?



3 kommenttia

  1. Haastoin sut! :) http://jennanelamaa.blogspot.fi/2012/06/haaste.html

    VastaaPoista
  2. Ihana blogi sulla! Rakastuin täysin toho bannerii :p Postauksissa on ihanasti laadukkaita kuvia ja ponit näyttää niin sulosilta niissä (: Jään seurailemaan blogias

    Käy toki vilkasemassa munki blogia, kommentoi ja mikäli kolahtaa, nii uudet lukijat ovat aina tervetulleita (:
    www.wannabequeen.blogspot.com

    VastaaPoista