Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

6. kesäkuuta 2012

Ponin ratsu-ura alkakoon!

Pistettiin Jenna tänään Ponin selkään ensimmäistä kertaa yhteistuumissa omistajan kanssa. Onhan siellä selässä joku istunut, muttei kertaakaan ole ketään ollut satulan kanssa siellä. Ja arvatkaa mitä tuo mukula teki? Ei mitään! Voi nolo, kunnon nössö poni, ois nyt ees keulassu kerran, mutta ei :-D kertaalleen tuo yritti mennä piehtaroimaan, jonka seurauksena Jenna jalkautui kovin vauhdikkaasti selästä, mutta eikun vaan takaisin sinne. Ponille oli ihan ok, että noustiin jalustimien kanssa selkään, seisoi hievahtamatta paikoillaan.


Alussa ratsukko oli hetken aikaa riimunarun päässä kiinni, mutta omistaja otti sen sitten irti. Hetken aikaa oli ongelmia eteenpäin liikkumisen suhteen, kun muut ihmiset ei liiku! Maiskuttelujen kanssa nuori sitten lähti kävelemään. Meni siis ensimmäiseksi ratsastuskerraksi ihan törkeän hyvin! Ei voi olla kuin tyytyväinen.

Jenna otti Ponilta varusteet kentällä pois, ja mä kipasin hakemassa Selssin tarhasta, tarkotuksena oli pistää Poni liikuttamaan Selssi, mutta ruoho kentän aidan toisella puolella oli kovin houkuttelevaa. Pari rallittelupätkää ja sitten luovutettiinkin Ponin liikkumisen suhteen, olihan sillä jo mietittävää uusien ratsujuttujen kanssa, niin Jenna hyppäsi Selssin selkään. Cordeo oli ohjailukaveri - ensimmäistä kertaa niin, että siellä selässä on vähän kauemmin kuin puoli minuuttia joku!














Ravissa ja käynnissä Selssi kääntyili ja pysähteli tosi kivasti, mutta sitten mä ehdotin että "kokeile nostaa laukkaa!" mmm, joo, siitä se riemu sitte vasta repesikin :-D Selssi ei voinut millään, ei sitten milllllläääään nostaa laukkaa, kumpaakaan suuntaan. Kuitenkin kun Jenna sieltä selästä pari kertaa tipahti, niin sitten juostiin kenttää ympäri ihan ilosesti. Apina. Sähellettiin sitten sen laukan kanssa tasan niin kauan, että saatiin sieltä se yksi (1) laukka-askel ilman pukkeja. Kauan siinä kestikin!


17v Selssi perseili enemmän ties kuinka monennellaan ratsastuskerralla, kuin Poni 3v ensimmäisellä ratsastuskerralla... joo. Toimi se käynnissä ja ravissa kivasti!

2 kommenttia

  1. no, vanhana taitaa kaikki metkut, niin miksi ei sitten käyttäisi niitä laiskotteluun? :D ja kyllä se nuorempikin vielä varmasti keksii jotain kivaa, vaikka hienosti se menikin ensimmäisellä kerralla! (: tosi kivoja kuvia taas kerran.

    VastaaPoista
  2. Joo kyllä toi Ponikin tosta vielä kieroutuu :--D jos sitä yhtään tunnen :D

    VastaaPoista