Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

24. kesäkuuta 2012

300. päivä ja pirulaiset kärryilemässä


Liinun 300. tiineyspäivä tänään! 37 vielä laskettuun aikaan (31.7.) Nyt onkin sitten jo ihan helppoa laskea päiviä. Liinu aiheutti mulle eilen vaan kunnon stressikohtauksen, kun ne kuvassa näkyvän blondikaverinsa kanssa jäivät kahdestaan laitumelle (jääneet ennenkin) syystä että otin muut hevoset sisälle ensin, jotka ovat laitumen etumaisissa lohkoissa.
No, siitäkös tammat vetivät herneenpalkon nenäänsä, ja rupesit vetämään rallia ympäri laidunta. Ei siinä vielä mitään, muttakun pohja on mutaa, ja koko päivän satanut, niin voitte kuvitella kuinka liukas se on. Molemmat vetivät pari kertaa turvalleen, Liinu ainakin kerran polvilleen ja kerran oikealle lavalle. Mä peitin siellä vaan silmiä ja yritin rauhoitella niitä - tuloksetta. Päästin ne etumaiseen lohkoon, jossa tammat rauhoittuivat syömään. Itellä tärräs kädet sen verran ja olin varma, että jos otan toisen sisälle, niin toinen poikkasee jalkansa tai vastaavaa, niin soitin kaverin ottamaan toisen tammoista sisälle.
Molemmilla jalat ehjinä, toivotaan että varsakin säästyi kovasta menosta huolimatta ehjin nahoin! Eiköhän, ei tuo sentään kuperkeikkaa vetänyt.

Eilisen sadepäivän takia pystyin liikuttamaan Selssin taas kentällä. Ajeltiin ympäri kenttää kai reilu puoli tuntia, Selssin hengitys kesti tän ihan kivasti, kun ei pöllynyt kenttä yhtään. Tänään kävin 40min käyntiajolenkin asfalttitiellä, kun kenttä oli kuivunut ja pöllysi taas tuttuun tapaansa.

Poninkin kanssa ollaan nyt parina päivänä kulutettu kentän pohjaa ihan reippaasti, tänäänkin, tosin vain 25minuutin ajan, mutta suurinosa ajasta oli ravia, niin en viittiny mukulaa siinä kauaa pitää. Laukattiinkin tänään vanhingossa! Pyysin Ponia reippaampaan raviin, niin tämä nosti laukan, ja piti sitä hyvin yllä käännöksissä. Nostin sitten kanssa parit laukat vasempaan kierrokseen, nähdäkseni että nostaako se myös sen. Ja kyllä se vasen laukkakin sieltä nousi! :--) hieno mukula!

Alla kuva Selssin tämänhetkisestä mahasta, Poni syö takana iltaruokiaan, niin Selssin ilme on ihan ymmärrettävä :-D ja ei tuo ole oikeasti sentään ihan noin paljon takakorkea, maasto on vaan vähän epätasaista. Ainiin ja ei se yhtään pölynen ole!


Mulle on sanottu parissa arvostelussa, että kuvia enemmän, niin mietin tässä että paljonko niitä kuvia pitää oikeen pistää, kun ei nämä mun postaukset kuitenkaan mitään kovin pitkiä sentään ole..

2 kommenttia

  1. Extraponi hevostalli.netistä26. kesäkuuta 2012 klo 19.49

    Arvostelu:
    +Paljon kuvia
    +Ihana banneri
    +Selvää tekstiä
    +Kauniit värit
    -Osa kuvista hieman huonolaatuisia
    arvosana:9+

    VastaaPoista
  2. + hyvä kirjotustyyli
    + paljon kuvia
    - vähän väriä?

    perttinam

    VastaaPoista