Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

23. maaliskuuta 2012

Valo-Liina

Kevät 2011

Liinu on 18.5.1998 syntynyt liinakko suomenhevostamma, joka on tällä hetkellä kantavana. Varsan pitäisi syntyä elokuun alussa.

Liinu on mulle melko uusi tuttavuus, tuli "hallitsijalleen" keväällä 2011. Liinu on siis Tähden omistajalla tämän omalla tallillaan.

Omaan silmään tämä kuvankaunis tamma on erittäin herkkä ratsastaa. Ensimmäisen kerran kun selkään menin, niin lähdettiin laukkaamaan laidunta ympäri, tosin Liinu ei ikinä näytä siltä että lähtisi käsistä, pysyy rauhallisessa laukassa, eikä lähde sen kummempia kiihdyttelemään. Tuolloin ensimmäisellä ratsastuskerralla sain vauhdin pyssäämään vain tarhan aitaan, muuten oltaisiin juostu laidunta ympäri varmaan ikuisuus :D

Ratsastaessa pitää pelata todella paljon äänellä ja istunnalla, Liinulla pitää olla tosi pieni tuntuma suuhun, oli siellä mikä kuolain tahansa. Ja kun itsellä vielä se, etten revi sieltä suusta, ettei se kulje suu auki, vaikka sitten laukattaisiinkin ympäri kenttää, itse olen ratsastanut tätä istunnalla ja äänellä ja todennut, ettei se ole mahdoton tehtävä :--)
Fiilis on kyllä hieno, kun tämän saa kävelemään istunnalla ja äänellä! Varsinkin kun menee useimmiten käynnin sijasta pientä ravia.

Ensimmäisen kerran kun tamma oli minulla kentällä vapaana, se juoksi sitä ympäri kuin päätön kana, ja jos se sattui pysähtymään, lähti se heti taas laukkaamaan kenttää ympäri jos ihminen sattui ottamaankin askeleen kohti.
Nykyään tämä toimii maastakäsin niiiiin hirmuhyvin, mukavan herkkä paineelle! Liinu on myös hevonen, jonka olen saanut ensimmäistä kertaa ikinä ravaamaan perässäni vapaana.

Tämä on myös kova hyppäämään, kerran on hypännyt picaderon narun yli kun ei enää kiinnostanutkaan, laitumella hypännyt väliaidan yli vihreämmälle puolelle.. Masusta taitaa tulla kunnon estehirmu!

Vähään aikaan en ole Liinun selässä ollut, tiineeksi tuleminen oli vähän hankalaa, joten alkutiineys otettiin todella varovaisesti, ja nyt en selkään viitsi mennä, kun se menisi luultavasti vain pelkäksi juoksemiseksi. Teen siis tamman kanssa lähinnä nyt vain maastatyöskentelyä, joko liinassa tai kentällä vapaana.
Tämän kanssa on kyllä mukava tehdä mitä vain, ja Liinu onkin hevonen, jonka salaisissa haaveissani omistaisin :D ehkä sitten joskus kun Liinu on 20vuotias ja minä olen voittanut lotossa viidesti.

Älyttömän hieno ja mukava karvamopo, toivottavasti lopputiineys ja varsominen sujuisi hyvin, ja sieltä tulisi terve ja yhtä kivan luontoinen varsa kuin emänsäkin! :--)

Ei kommentteja

Lähetä kommentti