Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

27. maaliskuuta 2012

Kärryilyä ja pysähdysharjoituksia

Poniini ennen lenkkiä

Tänään tuttuun tapaan siis Melexin ja Selssin talli (:
Tallitöiden(3 karsinan siivous, heinät + ruat, sekä vedet), sekä omistajan kanssa jutustelujen jälkeen, oli tiedossa ensin Selssin kanssa puuhastelu. Poni on ollut viimeaikoina tosi energinen, joten ajattelin siis lähteä ajamaan, se kun nyt on viimeaikoina jäänyt vähän pienemmälle.

Karvamonsterin harjauksen jälkeen ponille valjaat niskaan, ja lenkille! "Isolla tiellä" ennen pienemmälle tielle käännyttäessä tulikin vain yksi uukkarin yritys, tämä kun nykyään tekee niitä joka välissä.. Sain kuitenkin Selssin liikkumaan eteenpäin ennenkun kerkesi edes kääntyä kunnolla.






Mars lenkille! Ei muuten mene kädet tuon mahan ympäri :-D

Pienemmällä tiellä rupesin ottamaan Selssin kanssa käynti-seis-käynti siirtymisiä, kun tällä on ollut viimeaikoina vähän ongelmia jarrujen toimimisen suhteen. Menomatkalla pysähtyi tosi pienin avuin! Hyvä poni :-) toistin tätä aika paljon, ja kunnon kiitokset aina kun pysähtyi. Lisäsin tähän vielä peruutuksen, joka sekin onnistui hyvin.





Pienemmällä tiellä piti tehdä parit uukkarit, mutta nekään ei ollut niiin pahoja kuin joskus. Otin ponin seis, seisotin hetken ja sitten käänsin ympäri, ja lähti jatkamaan matkaa ihan normaalisti.
Paljon oli kanssa kytättävää, kun on metsää kaadettu, eikä tuolla olla juuri vähään aikaan käyty.

Menomatkalla tuli otettua parit ravipätkät, joista muutama oli kivan reippaitakin. Ravattiin me yhden ison vesilätäkönkin yli. Meni kanssa tosi kivaa rauhallista laukkaa, jota jaksoi laukata (Selssille) aika pitkän matkan. Senkin aikana piti tottakai kytätä metsään, jos vaikka hirviä näkyisi :-D

Kotiinpäin tultaessa, kun pyysin raviin, tämä ampaisikin suoraan laukkaan, ja minä sitten kylmästi käänsin kohti pusikkoa, ja johan stoppasi. Uusi raviyritys, ja poni otti varman päälle ja lähti sipsutusraviin :-D kun sitten ravasi kunnolla ja hyvin kuulolla eteenpäin, niin otettiin uusi laukkayritys, ja se onnistuikin sitten tosihyvin. Takaisin tulomatkalla piti myös tottakai ottaa tuota pysähtymistä ja peruuttamista, ja Selssi ei olisi millään viittinyt. Ei kuunnellut enää ihan niin pieniä apuja, ja kun sitten seistiin siellä keskellä tietä, niin pitää rueta sähläämään etujalkojen kanssa.
Otettiin pari reippaampaa ravipätkää vielä, ja kun sain ponin taas ravaamaan sen ison vesilätäkön yli, sai poni kiitokseksi ottaa reippaamaan laukkapätkän.

Hikinen poni lenkin jälkeen

Pääsääntöisesti meni lenkki tosi kivasti, ja poni hikosikin mukavasti. Viereisen kuvan jälkeen poni meinasi mennä piehtaroimaan, vaikka oli kiinni, ei onneksi kerennyt kuin vähän jalkoja koukistaa :-D

Sunnuntaina Selssin kanssa vetämään kärryjä yhden pikkutytön synttäreille, toivottavasti tuo käyttäytyisi eikä purisi ketään! :-D






Melex saikin nauttia vapaapäivästä, vanhuksen vain harjailin ja syöttelin samalla porkkanoita ja leipiä :-)

Mun pitäisi muuten tehdä tälle blogille uusi otsikko, Väinö kun lähti eilen kohti uusia seikkailuja, mutta motivaatio siihen on tasan ei yhtään.. No, jos tässä joku päivä!

Ei kommentteja

Lähetä kommentti