Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

17. maaliskuuta 2012

Melex O

Aloittelenkin tän blogin nyt hiukan eritavalla kun mitä meinasin, ja esittelenkin nää mun hoitoponit niitten tulojärjestyksessä :--)
Ensimmäinen laukka Melexillä, elokuu(?) 2006

Melex O, eli Melex, tai Mellu tai Melpu tai supervanhus tai jotain muuta vastaavaa, on 5.5.1987 syntynyt Amerikkalainen lämminveriravuri. Melex tuli mulle tutuksi joskus elokuussa 2006, kun etsin Hevostalli.netistä itselleni hoito/vuokrahevosta kun ratsastuskoulu, jossa kävin, muutti kauemmas. Ilmoituksen otsikko oli jotain tyyliin "19 vuotias lv-ruuna" ja sitten siinä oli perässä vielä paikkakuntani nimi.

Sama iltana, varmaan saman tunnin aikana äitini lähetti Melexin omistajalle sähköpostia, vaikka oli ensin epäileväinen Melexin korkeasta iästä johtuen, mutta koska ilmoituksessa sanottiin, ei ruunaa uskonut sen ikäiseksi, eikä kyllä uskonutkaan! :--)
Omistaja minun onnekseni vastasi vielä sama iltana, ja sovittiin koeratsastus, päivä oli mielestäni sunnuntai. Koeratsastuksessa kävin kävelemessä n. 45minuutin pituisen lenkin, en uskaltanut kuin kävellä koska olin varma että ex-ravurinraakile lähtee lapasista. Enkä edes muistanut putsata hevosen kavioita ennen lähtöä, niin kovin jännitin :--D

Melex elokuussa 2007 kylmäsavet jaloissaan
Sovittiin omistajan ja vanhempieni kanssa, että rupeaisin käymään tallilla joka tiistai ja lauantai. Tuosta päivät ovat vähän muuttuuneet, tai lauantai on aina pysynyt, tiistai on muuttunut keskiviikkoon ja torstaihin, tiistaiseen ja torstaihin, sekä nyt taas tiistaiseen.
Hevosen hoidosta ja liikutuksesta minun ei pitänyt mitään maksaa, vaan maksuksi sovittiin, että siivoan tallin kaksi kertaa viikossa, ja pistän sen kuntoon (= ruat, heinät ja vedet).






Alkuun jännitin hirmuisesti esimerkiksi laukkaamista, ja pistinkin kaverini sinne selkään laukkaamaan ensimmäiseksi. Hänen kannustamaan uskalsinkin laukata, ja sitten sitä paineltiin pitkin ja poikin metsäteitä!

Syyskuu 2008, takana Selssi
Vuonna 2008(? vai 2007) mielestäni innostuin luonnollisesta hevosmiestaidosta, ja kyseisenä vuonna kävimme 3 kertaa maastakäsittelyvalmennuksessa läheisellä tallilla. Harjoittelimme Melexin kanssa ahkerasti asioita, joita opimme kyseisillä valmennuksilla, ja pikkuhiljaa rupesin näkemään tuloksia. Melex ei aina suostunut lähtemään tarhasta pois, vaan se pisti jarrut pohjaan, tätä ei käynyt enää ikinä sen jälkeen, kun aloimme harjoittelemaan luonnollista hevosmiestaitoa.
Muistan myös ensimmäisen kerran, kun Melex oli vapaana "pikkutarhassa", ja se lähti seuraamaan minua vapaana niin portilta pois päin kuin portille päinkin. Sitä ylpeyden tunnetta!
Ja kun omistaja oli joskus maininnut, että Melex ei oikein luota ihmisiin, ja nyt se seurasi minua vapaana.


Lokakuu 2009




Joskus vuonna 2009(-2010) innostuin kuolaimettomasta ratsastamisesta, ja menimmekin Melexin kanssa riimulla maastossa. Jatkoimme samaa maastakäsintyöskentelyä ja piiitkiä maastolenkkejä.

Syyskuu 2010, Melex on 23v
Melex vuonna 2011
























2011 vuonna Melex oli kanssani jo täysin kuolaimeton, tosin kävimme mätsäreissä (sin ei sij.) jolloin oli pakko pistää kuolaimet, mutta muuten lenkkeilimme kuolaimetta. Omistajakin huomasi Melexin olevan rennompi ajolenkeillä ilman kuolaimia, joten hänkin jätti ne pois. Nykyään Melexillä käytetään kuolaimia enää todella harvoin, jos lainkaan.





Talvi 2012, Melex 24v
Melex on yksi hevosista, joka on opettanut minulle ihan järjettömästi asioita. Ei niinkään ratsastuksessa, vaan maastakäsittelyssä, sekä vastuun kantamisessa. Ensimmäinen hevonen, tai ehkä jopa eläin ylipäänsä, jonka kanssa olen kokenut luottamusta, ehkä jopa molemminpuolin.
Äärettömän hieno eläin, herkkä ja (nykyään) rauhallinen, sekä kunnon teräspappa joka vetää vieläkin kärryjä korvat höröllä, ja joka menisi ravilla koko lenkin jos vain antaisi :--)



Toivottavasti joku jaksoi lukea ylipitkän historiikin Melexin ja minun yhteisestä historiasta, joka jatkuu vielä ainakin toiset 6 vuotta! (:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti