Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

24. maaliskuuta 2012

Täysvälähdys

Väinö ja valkku Maija vuonna 2011
Kirjoittelen nyt Väinöstäkin esittelyn, vaikka näyttääkin siltä, että ruuna lähtee maanantaina kohti uusia seikkailuja nykyisen omistajan sairastumisen vuoksi.

Väinö oli tämänhetkisellä omistajallaan melkein vuoden, ja ruunan kanssa tuli kyllä koettua jos jonkinlaista! :--)

Omaa tyhmyyttäni lähdin toisella ratsastuskerralla Väinön kanssa maastoon, joka oli siis Väiskin ensimmäinen kerta uusissa maastoissa. Takaisintulomatkalla ruuna lähti käsistä, ja kun minulla ei ollut jalustimia (olin tulossa selästä alas, ja Väinö ei ollut yhtämieltä pysähtymisestä), niin kiitolaukassa tipahdin selälleni isojen kivien päälle. Väinö meni hurjaa vauhtia kotiin, ja kaatui asfalttitielle, onneksi ei tullut juuri silloin autoja! Hevonen selvisi vammoitta, minulla vieläkin selkä välillä vähän kipeä, sekä pienenpieni maastokammo. Ei kuitenkaan käynyt sen pahemmin, onneksi.

Väinämöisen kanssa ollaan käyty monet äänettömät keskustelut siitä, että saako uhitella vaiko ei. Picaderossa työskennellessä maastakäsin tämä varsinkin korostuu, ja sieltä tulee helposti pukkeja kohti, ja ruuna juoksee sen näköisenä kohti, että tulee päälle, mutta sitä ei ole kertaakaan tehnyt.
Tämän kanssa on kyllä kiva tehdä jotain, juuri vaikka maastakäsin, kun joutuu oikeasti tekemään jotain, käyttämään kunnolla painetta että sen saa läpi.. Kovapäinen ruuna jonka kanssa on kuitenkin kiva harrastaa (:

Väinö ja valkku Maija vuonna 2011
Maastossakin tämän kanssa pärjää, jos vaan saa oman mielen kuriin, ja antaa mennä pienellä ohjastuntumalla. Pari kertaa olen tippumisen jälkeen käynyt ruunalla maastossa, niin että on ollut kavereita mukana. Omat kädet siinä ovat paljon tärisseet, vaikka ollaan menty pelkästään käyntiä.
Väinö taitaa myös kärryhommat, ja onkin tosi leppoisa kaveri ajaa, itse olen käynyt pari kertaa ajamassa tätä, ensimmäisellä kerralla tärisin kokonaan kun tulin kärryistä pois, toinen kerta menikin sitten jo vähän rennommin minunkin osalta :D


Hirvi-Väinö! Ehkä vuoden 2012 alkupuolella
Ajan kanssa tästäkin saisi ihan loistavan karvamopon, ikävä kyllä kun omistaja sairastui, on tämä hevosellekin parempi vaihtoehto - myyminen meinaan. Potentiaalinen nuori(s. 2002), jonka toivottavasti tulen vielä tulevaisuudessa näkemään :--)

Ei kommentteja

Lähetä kommentti