Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

25. maaliskuuta 2012

Sunnuntain talli


Liinun ja Väinön tallille oli suunta siis, niinkun joka sunnuntai :--)
Alkuun tein kaikki tallityöt, eli siivosin karsinat, pesin ruoka- ja vesiastiat ja tein ruat.

Sitten harjailinkin Väinön oikeen kunnolla, oli vähän surulliset fiilikset, kun oli luultavasti viiminen kerta pitkään aikaan että ruunan nään :c harjailin vaan, en viittinyt lähteä ratsastamaan ettei vaan mene jänteitä poikki :--D tai kuitenkin ratsastus olisi mennyt jotenkin penkin alle, jotenka aattelin että jää nyt tästä viimisestä kerrasta sitten hyviä muistoja.

Väinön harjailujen jälkeen annoin hevosille päiväheinät, ja kiikutin vedet ulos. Sitten kulutin hyvän tovin siivotessa pihattoa, tai oikeastaan pihaton tarhaa. Selkä meinasi mennä n. 12 kertaa katki kun rahtasin sitä täpötäyttä kottaria kuusi kertaa lantalaan. Nomutta on ainakin hetken aikaa siistiä! Toivotaan ainakin niin.

Liinun vuoro tuli seuraavaksi, vauhdilla harjailin karvakasan vaan läpi, että  kerkiän kentälle pitämään tammaa vapaana, ennenkun ketään muu tulee tallille. Kerkesin hyvin eikä näkynyt ketään joka olisi tullut kentälle.
Liinutin sai olla normaaliin tapaan vapaana, onneksi tuo on sen verran herkkä niin onnistuu kuvien ottaminen ihan niinkin, ettei siinä ole ketään muuta pistämässä poniin vauhtia.

Välillä ihmeteltiin kaveria joka tuli maastosta, muuten mentiin aika haipakkaan kenttää ympäri, lukuunottamatta alun hidasteluja. Liinun harja on kunnon nörttiharja, kun se kesällä hankasi sen pois :c nyt se on molemmilla puolilla kaulaa ja tommonen lyhyt. Kasvaisi takaisin nopeasti!







Ensimmäisen laukan jälkeen koko hevonen innostui, niinkuin yleensä, ja piti sitten vähän esitellä että miten jalka nousee, ja kuinka peräkin lentää! Alla parit kuvat vielä Liinun irtojuoksutuksesta.
Oli tamma muuten taas niin kiva, kun seurasi perässä ja tuli luokse heti kun menin kyykkyyn. On se kiva eläin!

Vauvamasu :3




Onneksi tämä ei hypi näin ratsastaessa! :--D



Ei kommentteja

Lähetä kommentti