Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

1. joulukuuta 2015

Ponipojat kuvattavina

Ihana Marjut tuli tänään kuvaamaan karvaisia ponilapsiani, päiväksi valikoitui tämä tiistai, koska sääkartta ei luvannut ihan hirveästi vettä niskaamme. Meillä kävi itseasiassa tosi hyvä tuuri - vettä rupesi satamaan vasta sitten, kun oltiin saatu ponit kuvaamisen jälkeen takaisin tarhaan.

Minosta ja Ponia ei ollakaan ennen yritetty kuvata samaan aikaan, ja pakko myöntää, että vierestä katsojat olisivat saaneet aika hyvät naurut. Milloin pidettiin mitä ihmeimpiä ääniä (okei, se on kyllä ihan normaalia kun linssin edessä on hevosia!), heilutettiin raippaa ja sen päässä olevaa pussia, mutta kaikkein tehokkaimmaksi avuksi nousi tälläkin kertaa ponikaverin hirnunta - tosin vain puhelimesta soitettuna. Sitä soittaessa ponit näyttivät edes vähän kiinnostuneimmilta, eikä karvaisilta, pieniltä laamoilta, jotka on revitty pois lauman luota ilkeiden ihmisten toimesta. On rankkaa olla shetlantilainen karvapallo!

Marjut räiski menemään kuvia, ja toivottiin, että vaikka ponit eivät varsinkaan aluksi olleet kovin yhteistyöhaluisia, muistikortille tallentuisi edes pari kivaa kuvaa. Ja tallentuihan sieltä! Marjut sai poneista ihan ääreiskivoja kuvia, niin meidän näköistä räpellystä! Katsotaan jos joskus julkaisisi tästä kuvauskerrasta ne epäonnistuneimmat kuvat, milloin Poni syö Minoksen narua tai repii sitä poskikarvoista, milloin vuoronperään hypitään vähän pystyyn, koska nyt pitäisi painia eikä tönöttää keskellä tietä. Lista on lähes loputon! :-D Mutta tämmöistä se on, nuorten ponien kanssa, täytyy mennä tilanteen mukaan, ja eihän tämä nyt niin vakavaa puuhaa kuitenkaan ole!
Mutta enemmittä puheitta, tässä kuvasaalis, josta iso kiitos siis kuuluu Marjutille! Kerrothan vaikka lempikuvasi, jos simmoinen osui silmiin :)

1. Ei mene Minoksen näyttelyriimun delta kauaa enää kiinni! Tosin eihän tuo paljoa haittaa, ensi vuonna kun täytyy olla kuolaimet suussa kehissä jo.
2.
3.
4. Onhan noilla pojilla vielä vähän kokoeroa! Minos oli niin innoissaan, kun pääsi vähän maastoon, pikkuruuna ei ole käynyt nyt pitkään aikaan tallipihan ulkopuolella kavio-ongelmien takia. Viikonloppuna pikkuruuna sai kengät etusiin, tänä kengitysväli mennään vielä kengillä, luultavasti ensi kerralla saa mustuainen jäädä paljasvarpaiseksi.

5. <3

6. Ihanat pienet, omat ponipojat! Allekirjoittaneella on ihan järkky flunssa päällä, onneksi sitä ei näin kaukaa otetusta kuvasta huomaa! :-D
7. Ponilla on aina tietynlainen ilme naamallaan, näyttäisi kuin se hymyilisi jatkuvasti.
                            Pakko kyllä myöntää, että siltä se kyllä näyttääkin! Tosin mairea ilme voi johtua myös siitä,
että ruunalla on taas perhostaluttimen deltaosa suussaan?
8. Kaunis, kaunis poika <3
9. Ja taas delta suussa :-D Minos kattoo kauhuissaan, että toi tekee jotain luvatonta!
10. Hih, Minos on niiiin pal ylpiän näkönen!
11. niin hienot ja rakkaat ponipojat <3

7 kommenttia

 1. Ihana postaus! Niin söpöt poniinit! :-D
  Viimeinen kuva on kaikista parhain, mutta ysi on kanssa ihana, Minos on aidosti järkyttyneen näköinen. :D

  VastaaPoista
 2. 3, 7 ja 11 on minusta parhaat! :D söpöt ponipojat :)

  VastaaPoista
 3. Paras on mun mielestä tuo viimenen, mutta 7. kuvalle on kyllä pakko antaa söpöydestä lisäpisteitä, tuo Ponin ilme on ihan luvattoman söpö! :>

  VastaaPoista
 4. Ihania kuvia kaikki! Eikös muuten ruunat saa esittää riimuissa ettei ole kuolain pakkoa? :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos kaikille kommenteista!! :)

  Viiminen anonyymi, ilmeisesti ei saa. Tammat sekä maitovarsata ja vuotiaat saa esittää kuolaimetta, mutta oreilla ja ruunilla 1v -> pitää ilmeisesti olla kuolaimet suussa. Mun täytyy tämä säännöistä varmistaa, mutta olen 70% varma, että täytyy laittaa kuolaimet suuhun :)

  VastaaPoista
 6. - 2-vuotiaat ja vanhemmat oriit esitetään kuolaimin. Tammat, ruunat ja alle 2-vuotiaat oriit voidaan esittää ilman kuolaimia

  Tuossa ote shettisyhdistyksen säännöistä :) olen kyllä omasta mielestä nähnyt ruunilla riimuja :D

  VastaaPoista
 7. Ano, joo kiitos! :) Itseasiassa luin eilen samoja sääntöjä ja samaisen kohdan löysin. Eipähän siis ole vielä mikään kiire totuttaa kuolaimiin! :D

  VastaaPoista